fredag 7. januar 2011

SKI TUR FOR FØRSTE GANG PÅ MANGE ÅR.. GØY :)

Tusen takk for alle kommentarer på mitt forrige innlegg.. det varmer mitt hjerte å se at så mange følger med meg.. setter stor pris på dere alle sammen :):)

Denne første uka av januar har gått veldig fort.. og plutselig er det helg igjen. De to siste dagene har jeg gjort noe jeg ikke har gjort på mange år, nemlig gått på ski.. tidligere har jeg rett og slett ikke tora å hatt på meg skiene å gått i løypene.. for tenk om jeg hadde ramla.. da hadde jeg ikke kommet meg opp igjen. For så tung var jeg, at hadde jeg gått på ski og ramla da jeg var på det tyngste så hadde jeg blitt liggende.

Men i går på torsdag så tenkte jeg at nå skulle jeg prøve å komme meg ut på ski.. fant frem skiskoene og skia og satte meg inni bilen og kjørte til lysløypa her på Lyngstad.. flotte forhold der i går med fine løyper..

Ski tur Lyngstad

Men hehe e glad ingen så meg da.. for i denne lysløypa er det noen litt bratte bakker, og så pysete som jeg er så tora jeg ikke å renne ned disse men gikk sidelengs hehe.. prøvde meg på en bakke og den endte med knall og fall.. hehe.. lo litt for meg selv og var glad jeg var alene.. morro var det nå uansett.

Fikk tips om en annen løype som var veldig fin å gå, og fant ut at den skulle jeg prøve i dag, og den likte jeg.. den tok ca 45 minutter å gå frem og tilbake og var nesten uten bakker og passa meg kjempe godt.. så den skal jeg ta meg en tur i en annen dag også.

Ski tur Akslia nr 1

Kjempe fine løyper også der.

Ski tur Akslia nr 2

Sola titta frem og jeg hadde en kjempe fin tur..var rett og slett kjempe herlig å gå på ski igjen og kjenne at dette gikk bra, det var ikke farlig å ramle heller for nå kom jeg meg opp av snøen uten at jeg måtte ha hjelp. En veldig positiv opplevelse som gjør at jeg fikk lyst til å gå mere på ski utover vinteren.

Var kjekt å komme seg igang på jobb igjen etter julen, kjekt å se igjen barn og greie kollegaer. Blir ei spennede tid for meg fremover i forhold til jobben, etterhvert nå så skal jeg etterhvert tilbake i litt større stilling.. første mål er å klare å jobbe 60 % før jeg skal over i 80 muligens til høsten. Men jeg har det ikke travelt og tar de slik jeg klarer å føler, er heldig som har en arbeidsgiver som legger til rette for at jeg skal kunne komme meg tilbake og gode kollegaer som ønsker meg tilbake. Kjekt :)

Det går litt bedre med meg nå i forhold til maten, har gradvis klart å spise litt mere og tåler litt mere, har jobba veldig med dette og jeg jobber fortsatt med det fremover. Men har fortsatt en del nedturer der jeg får skikkelig dumping med hjertebank / kvalme / dårlig mave / trøtthet m.m. Jeg må fortsatt passe meg, men det går bedre og bedre for hver dag.

Og med den treningsgleden som har kommet tilbake så kommer dette til å gå bra fremover, gleder meg til fortsettelsen og mot lysere tider. Er mye spennede som skal skje fremover..

Ønsker alle en flott fredagskveld og ei fin helg.

Klem fra Evelyn

16 kommentarer:

 1. Så artig dette må være! Å stadig vekk kunne gjøre ting du ikke har turt, eller klart på lange tider!
  Å gå på ski er jo artig da, men jeg er ikke noe flink til å komme meg ut på slikt....
  Gikk på beina i 1,5 time i dag,....godt det også...

  Ha ei flott helg!

  Klem.

  SvarSlett
 2. Så flott at du har kommet deg ut på ski - det gir en god følelse å mestre ting man har lyst å gjøre. Du er tøff! Lykke til videre.
  Tror det er 30 år siden jeg har hatt ski på beina, men liker godt å gå på fotturer.

  Ønsker deg en flott helg!
  Klem fra Linda :-)

  SvarSlett
 3. For en milepæl for deg - så herlig! Skitur er godt for kropp og sjel, naturen gir SÅ mye - det er god terapi på alle måter å være ute i frisk luft. Flinka! God helg!

  SvarSlett
 4. Deilig med en skitur i denne flotte snøen, og godt å få gjøre ting du ikke kunne før. Ha ei fin helg. klem

  SvarSlett
 5. Så godt det må være at det endelig har løsnet.
  Ut i marka med ski er botemidel for så mye.

  Kjempebra jobbet!!

  Ha en fin dag

  SvarSlett
 6. Du er sprek du, Evelyn!
  Det var jo det jeg sa, dette klarer du. :) Ikke riktig like positiv til samme operasjonen for min del. (Må innrømme det) :)

  Sikkert godt å få rørt litt på deler av kroppen og brukt en del muskler som ellers ikke blir brukt.

  Synes også selv jeg har vært litt "flink" i dag, gikk ut kl 13.30 og kom hjem kl 17, riktig nok på føttene og innbakt en kaffepause hos en svoger av kona. Kjempegodt å komme seg ut igjen etter et par måneder innendørs. Nydelig vær i dag her i Trondheim (søndag), nå håper vi på varmere tider snart. I alle fall jeg.

  Ha ei fin uke og lykke til med skigåingen fremover - skal følge med på sportsrevyen fremover. :)

  SvarSlett
 7. Spreka!!
  jeg har ikke hatt ski på beina siden jeg var 25..og ikke skal de på heller, hehe...
  Flotte bilder du viser oss som vanlig! Alle skulle vært flinkere til å ta med seg kamera, uansett hva man skal :-))

  Ha en flott dag og klem fra meg

  SvarSlett
 8. Hei Evelyn , Ja det å gå på ski er ikke så veldig lenge sida jeg gjorde , det var på Røros der min samboer lura meg med ; ) . Det var både kjekt og ikke kjekt , var litt redd for sa knea vettu . Han fikk seg en god latter der det klabba så gale på skian at jeg nesten blei grinat , hehe . Her hjemme har vi ikke ski men har snakka om og kjøpe for det er sååååå godt og komme seg ut i naturen men det blir nok ikke i år heller .

  Ja jeg synes du er både sprek og tøff , det gjeller og ikke gi opp . Og fine bilder tar du også , på ønskelisten min så står speilrefleks kamera : ) .

  Ha en flott dag , her snør det no så jeg kan trygt være inne : ) . Hade så lenge , klem : )

  SvarSlett
 9. Hei :)
  Så fine bilder :)
  Du er jammen med flink!
  Har ikke gått en meter på ski enda jeg...
  Ha en fortsatt fin dag.
  Klem Siw

  SvarSlett
 10. Hei Evelyn:)
  For en utrolig reise du holder på med - inspirerende! Jeg gleder meg til å følge deg videre:)
  Ha en fin kveld og en god helg
  klem fra Hanne:)

  SvarSlett
 11. Godt nytt år, Evelyn!!! Har skrevet noen kommentarer før, men fant de ikke nå... ikke sikkert de er blitt "postlagt" Prøver igjen!!!

  Du er bare så flink!!! Ikke til å kjenne deg igjen, jo!!! T.o.m puppa dine er forsvunnet.. misunner deg der gitt.... Jeg tok meg selv i nakkeskinnet i begynnelsen av desember, gikk ned 3 kg, fin begynnelse... så kom jula... og jeg prøver men ikke samme giv som sist...kroppen er ikke med meg for tiden, men så fort formen er gå-abel så er det rett ut!!! Nå er det bare holka her.. selv med mine nye vintersko med pigger blir det altfor glatt...Men bare kroppen begynner å funke så skal jeg prøve meg igjen!! Gleder meg!!

  Gratulerer med ny fin oppsett av blogg!! Du har så masse fine bilder!! Kjempegøy å følge deg på turene dine!!!

  Jeg er innom deg om jeg ikke alltid legger igjen spor etter meg!! Lykke til videre! Du er bare råflink!!!!!!

  Stor klem fra XXL

  SvarSlett
 12. Jeg har selv ikke vært på ski på ihvertfall 10 år pga slapphet, men skjønner den gleden du følte da du tok denne turen. Det er jo herlig artig å gå på ski!
  Ha ei fortsatt fin uke, vi ser februar før vi aner det:)
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 13. Du imponerer meg stadig! Jeg la skiene på hylla for over 30 år siden og har ikke savnet de en dag. Men så liker jeg heller ikke vinter jeg da...

  Det er SÅ kjekt at du når din delmål. Du er skikkelig tøff :-) Flotte bilder av deg ser jeg også.

  Takk for hilsen på bloggen min i dag. Om ikke du kommer deg på tur sørover med det første, kan du jo nyte bilder hos meg så lenge. Nå har jeg fått lånt en laptop inntil ny PC er i hus. Tok mange bilder i desember, så det er mye som skal blogges. Godt å være tilbake i blogglandia!

  Nå skal ta meg en tur gjennom bloggen din, det er lenge siden forrige besøk.

  Ha fortsatt en fin kveld!

  SvarSlett
 14. Hei Evelyn:)

  Tusen takk for koselige kommentarer du legger igjen:) Å jeg sitter her med dårlig samvittighet for at jeg ikke har lagt igjen kommentar hos deg...men skal bli flinkere nå:)

  Så herlig at du tør ut kan ut å gå på ski da:) Jeg er ikke født med ski på beina hvertfall, men har som mål å ta ett par runder i løpet av vinteren;)

  Ønsker deg en fin dag:)

  Klemmer Ea

  SvarSlett
 15. Så herlig for deg da å klare å komme deg på skitur igjen. Lenge siden jeg har gått på ski. Er redd for å dette å brekke et eller annet. Liker egentlig ikke å gå på ski. Det mp i tilfelle være i flate løyper. Er jo fra Jæren, hehe. Ikke vant med bakker der. Ikke det å gå på ski heller forresten.
  Ønsker deg ei riktig god helg :)

  SvarSlett
 16. Hei XXL:)

  Sååå koselig å høre fra deg det er jammen med det lenge siden.. har tenkt en del på deg så nå var det velidg kjekt å høre fra deg.

  Stå på videre .. tenker på deg innimellom og har lenge lurt på hvordan du har det.

  Klem

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg, de e kjempe koselig. Klem :)