tirsdag 30. november 2010

FORANDRINGER OG LITT ANDRE TING..

FOrandringer nr 1

Ja da sitter jeg her foran datan og skal prøve meg på et blogginnlegg igjen.. lenge siden sist nå, men tiden og dagene flyr avsted fortiden.. har vært innom alle dere som følger med meg og lest men ikke lagt igjen spor etter meg.. men jeg følger med dere.. skal prøve å få skrevet til dere også igjen i morgen tenke jeg.

Som jeg sikkert har fortalt dere så har jeg gjemt på den buksa jeg hadde da jeg var på det aller største, her forleden fant jeg den frem, den er i størrelse 58. Tenkte jeg skulle se om jeg klarte å få et bilde av hvor mye jeg egentlig har gått ned. Har jo sett i blader at de som har slanka seg mye har gått ned i ene buksebenet, tenkte jeg skulle prøve om jeg hadde gått ned nok til å klare det, og det hadde jeg. Hehe litt morro å se da. Etter 64 kilo ned så kan jeg få begge beina inn i ene buksebenet.. hehe kjempe morro. Samtidig velidig rart å tenke på at jeg på slutten av mitt gamle liv, fyllte i denne buksa. Har nå lagt den fra meg innerst inne i skapet igjen og der skal den få ligge til jeg er ferdig slanket. Dvs til jeg forhåpentligvis har klart ca 20 kilo til.

Ellers så går det nå veldig bra med meg og min vei til et lettere liv, jeg blir mindre og mindre for hver dag som går.. vekta har nå stått litt i ro, men det er nå bare helt normalt. Har fortsatt litt problemer med å få i meg nok mat , og jeg sliter nå med at det er mye mat jeg ikke kan spise, og jeg er fortsatt redd for å spise.. redd for å legge på meg disse kiloene jeg har tatt av, men jeg jobber med saken og jobber mye med meg selv for å tørre å spise og kose meg med maten igjen. Det går bedre og bedre for hver dag nå ser jeg.

Som sagt jeg har tatt av litt over 64 kilo, mye har skjedd med kroppen min og jeg har litt problemer med å kjenne meg selv igjen når jeg ser meg i speilet. Er rart å se at den dama jeg nå ser i speilet er meg, har vell egentlig problemer med å skjønne at den dama er meg...

Jeg får masse komplimanger av kjente og ukjente rundt omkring, er til og med folk som ikke kjenner meg igjen ( de har kansje ikke sett meg på veldig lenge )litt rar følelse for meg dette. Rart å se hvor forbauset folk blir når det ser meg og hva jeg har klart. Men jeg prøve å ta til meg komplimangene og bruke de som en motivasjonsfaktor for videre jobbing med dette prosjektet.

Har vært å prøvd å handla meg litt nye klær, og det er en sann fryd og slippe å gå i stor mote avdeling, er så herlig å kan velge litt andre størrelser og klær. Gleder meg til fortsettelsen , og mot våren 2011. Håper jeg etter hvert klare å finne min egen stil og klær som jeg føle er meg.

Jeg gjør stadig vekk nye opplevelser om hvordan livet som en slankere person er, spesielt i forhold til jobben min. Nå ligger jeg / sitter jeg veldig mye nede på gulvet sammen med barna, kryper rundt sammen med de og er mere med i leiken sammen med de. Nå kan jeg reise meg opp uten å må ha noe å støtte meg til.. før måtte jeg krabbe bort til en stol eller noe før å klare å reise meg opp fra gulvet. Merker det også når jeg skal kle på barna, ting er blitt mye lettere. En annen ting jeg merka det på var da jeg skulle renne på akebrett sammen med barna... det var jo ikke noe problem lengre hehe.

Helsegevinsten i forhold til dette er også stor, jeg har blitt kvitt ankelsmertene jeg slet med, hoftene og knærne er også veldig bra. Leggene mine har blitt tynnere ( har fysioterapi behandling på de for lymefødem , komemer tilbake til dette i en senere blogg ), jeg er kvitt hevelsen i tærne og på rista. Jeg her nesten helt kvitt hodepinen jeg slet med. Kort og godt min livskvalitet har blitt veldig mye bedre. Og jeg trives mye bedre med meg selv nå.

Gleder meg veldig til fortsettelsen på dette løpet nå fremover.

Ellers så har vi hatt kaldt og fint vintervær her hvor jeg bor idet siste, nesten så det har vært for kaldt, men jeg skal ikke klage. Alt er bedre en regn. Legger ved noen bilder som jeg har tatt, kan være fint ute selv med minusgrader også.

vinter nr 1

vinter nr 3

Som dere ser flotte vintermotiv.

Da vill jeg ønske dere alle ei flott førjulsuke, kos dere og nyt dagene.

advent

Klem fra Evelyn

29 kommentarer:

 1. Wow!
  Du er kjempeflink og har all grunn til å være stolt.
  Godt å lese om hvordan du føler livet/arbeidet har endret seg også, dette handler jo ikke bare om forandringen vi andre ser, men hvordan du har et bedre liv uten de helseplager de ekstra kiloene medførte.

  Vinterbildene du viser er helt fantastiske!
  Det er så vakkert når det er kaldt, og jeg blir ekstra glad over å få bo i et land med 4 årstider.
  Ønnsker deg en fin adventstid.

  Klem Lykkeliten

  SvarSlett
 2. Eg gler meg på dine vegne - du er flott!

  SvarSlett
 3. Du er så flott Evelyn, ta det til deg. Og innsatsen har du gjort selv. Det er også godt å høre at du har fått det bedre i forholdt til de mange problemer du hadde som "tykk"! Det er jo bare fantastisk. Skulle gjerne vært med deg å kjøpt klær, det er noe jeg liker, men bor jo litt langt unna da.
  Stå på, dette går bare en vei....rett vei <3
  Klemmer fra Ann<3

  SvarSlett
 4. Det er skikkelig artig å lese om deg og hvor flink du er - for en bragd! Og alle fordeler du forteller om som du nå får, for en utrolig god følelse det må gi. Jeg slutter aldri å la meg imponere, stå på videre - sikkert en god milepæl å få plass i ett buksebein! Og ha ei fin uke og fin dag! Klem til deg**

  SvarSlett
 5. Synes det er så godt å høre at du har fått en bedre livskvalitet. Håper du unner deg litt god mat i julen. Nydelige vinterbilder. Ønsker deg en flott desember, Evelyn. Klemmer fra Elin

  SvarSlett
 6. Herlig lesing Evelyn, du er kjempeflink! Skal se det blir mange fine aketurer i løpet av vinteren, kanskje blir du å se på skøyteisen også:) Vi venter i allefall på litt bedre tid til å tilbringe tid på isen, den er jo helt super for tiden! Flotte vinterbilder du har tatt:)
  Ønsker deg en kjempeflott uke videre!!! Klem fra Veronika

  SvarSlett
 7. Så fantastisk å lese om deg Evelyn.
  Gud hjelpe meg, 64 kilo er utrolig mye.
  Du wer så bra ut. Og det må være så deilig å kjenne helsen bedres. OG at jobben i bhg er lettere.

  Selv har jeg søkt om arbeidsavklaringspenger nå, og håper at Nav innvilger det. Føler meg ikke klar for jobb igjen enda.....Men jeg er redd for at Nav kanskje synes at det er tull å gå hjemme etter en slik operasjon dersom man ikke har store fysiske plager.....

  Men en ting jeg lurer på i forhold til jobben.
  Hvordan er det med drikking?
  Når vi ikke skal drikke 15 minutt FØR mat, ikke UNDER måltidet som skal ta 20 minutt, og så ikke 30 minutt ETTER, samtidig så skal vi spise ca hver 3.time. Ser iallefall her at tiden utenom går med til å supe og drikke.....Men hvordan skal det gå i bhg? Jeg er på småbarnsavs, og ei imsdalsflaske ved siden av meg på gulvet går jo ikke....den hadde blitt tatt av barna og drukket av og sølt med før jeg vet ordet av det.
  Flaska må nødvendigvis stå ett sted høyt oppe, og det er ikke slike plasser på vår avd, pga vi kjører spesielt oplegg og ALT er i barnas høyde. Untatt toppen av kjøleskapet ;). Men skal jeg gå på kjøkkenet og ta en sup, like ofte som jeg gjør her heime, får jeg jo ikke tid til å jobbe...............

  Hvordan løser du dette "problemet"???

  Vi skal jo ha minst 1,5 helst 2 liter VANN hver dag sier fru Kverndokk.......... Selv drikker jeg en del te, men ikke grønn te, og da skal ikke te regnes inn i den 1,5-2 litermengden, forde den teen jeg drikker er vanndrivende.

  Så jeg ser at å få i seg tilstrekkelig med drikke på jobb blir vanskelig....greier jo ikke drikke så mye i slengen vi da......

  Ellers går det fiiint.

  Jeg er så glad for at jeg har tatt dette grepet.

  Klem fra J.

  SvarSlett
 8. heihei...som jeg har sagt før: "hatten av.." du må ta til deg komplimentene,husk at en dag kommer de ikke lenger, og selv om det kan være slitsomt med all oppmerksomheten nå, blir det nok tøft og mye arbeid når du har nådd målet og folk ikke "legger merke" til forandringene lenger.
  Det er lenge siden jeg har sett deg nå, og håper vi kan gå mye tur sammen med kamera etter jul :))
  Flotte frostbilder!!!
  Ha en flott kveld, og jeg håper vi treffes neste fredag :))
  Klem!!

  SvarSlett
 9. Artig bilde..og det er bare å ta av seg hatten ja! Utroig flink har du vært!
  Og nydelige vinterbilder har du også tatt.

  Ha en fin,fin helg.

  Hege

  SvarSlett
 10. Du har virkelig vært råflink, og det må da være artig å se dette bildet selv;)...ikke minst helsegevinsten du forteller om, den er gull verdt!

  Ønsker deg ei trivelig førjulsuke, klemmer fra meg;)

  SvarSlett
 11. Helt utrolig at det går ann. Kjempeflott at det går ann å få den hjelpen en trenger. Når helsegevinsten er så stor så burde egentlig enda flere fått muligheten til dette.
  Jeg sliter med ti kilo, har klart ti i høst. Håper jeg klarer ti til etter nyttår. Men det er ett slit å hele tiden passe på hva en putter i seg. Håper jula går uten vektøkning.
  Ønsker deg fortsatt lykke til :)

  SvarSlett
 12. Hihi, morsomt å se deg oppi den ene buksebeinet! Jammen har du minket!!!
  Det må jo være gøy å kjøpe klær nå... Det er fremdeles et mareritt for meg...men drømmer om å kunne handle i en vanlig butikk som ikke selger store størrelser..haha:)

  Så flott at du har mindre plager nå!

  Ønsker fortsatt en fin adventstid!

  klem fra Turid:)

  SvarSlett
 13. Glemte a si at du hadde tatt noen nydelige vinterbilder!

  SvarSlett
 14. Tusen takk for hilsen på min side! Jeg er nå en av dine følgere :-)
  Det står stor respekt av det du gjennomfører, lykke til videre!
  Flotte bilder, men det øverste bildet er bare helt topp - falt helt for det bildet :-)

  SvarSlett
 15. Heisann :-)
  Nå er det så lenge siden jeg har kommentert hos deg at det er en stor skam!! Unnskyld :-( Skal skjerpe meg!
  Du er UTROLIG flott! fantastisk innsats! er så imponert over deg at du aner ikke...
  Jeg fortalte deg om min venninne som har tatt samme operasjon som deg..Hun har gått ned godt over 50 kg nå, og skal fjerne overflødig hud 3.januar :-)..Er nesten ikke til å kjenne igjen hun heller...merkelig, man legger ikke merke til hvor store de var, før man ser før og etter bilder..Men det er et godt tegn, syns jeg, for man skal ikke dømme folk pga hvordan de ser ut...

  Ha en topp dag videre og klem fra meg :-) Sees på fb ;-)

  SvarSlett
 16. hærlig, min bloggvenninne!

  SvarSlett
 17. Hei Evelyn , ja jeg står på venteliste på oprasjon . Var på mandag og tok 11 glass med blod på sykehuset og neste mandag skal jeg møte for og høre hva som skjer videre .
  Ellers så går det mye i og få alle pakkene i hus , julekorta er no ferdig med , jippi : ).
  Ha ei fortsatt fortsatt fin førjulstid , stor klem fra meg : )

  SvarSlett
 18. Hei Evelyn!

  Flotte bilder du viser oss her ja. Og ikke minst et ufattelig resultat som du har jobbet med. Det vet vi som har fulgt med deg. Du har ikke fått det i hendene uten knallhard jobbing. Morsomt å se at det kan gå, du er kjempeflink. Håper det fortsatt går samme vegen, det fortjener du virkelig.

  Ha det godt med deg selv og dine i tiden frem mot jul og i jula selvfølgelig. Klem fra 'n Karl

  SvarSlett
 19. Hei og takk for hilsen inne hos meg. Har nå redigert litt på siden, slik at følgerlisten kommer lengre opp. Den lå helt i bånn og jeg fikk ikke flyttet den uten at noe annet forsvant langt ned. Legger meg på som følger her, for denne siden vil jeg gjerne lese!

  SvarSlett
 20. hei på deg.
  ååå wow å flink du har vært, for en jobb du har gjort, så stolt du må være av deg selv,
  ja mye av det med vekt sitter i hodet, så det er en stor utfordring å innstille seg på at du er slank nå,beundrer deg masse, å at du viser oss er så bra..
  tusen takk for gode ord hos meg, det varmer,
  jeg å bodde en periode hos min farmor, men ble litt kasteball noen år, før jeg kom til en tante som ikke kunne behandle barn,
  men farmor var trygg..
  ønsker deg fine advent dager,
  å masse klemmer fra sylvia

  SvarSlett
 21. Helt fantastisk, du fortjener virkelig resultatet etter beinhard jobbing! Morro å høre at det merkes så godt i hverdagen og at man orker -og kan mer!

  Håper du nyter livet og de små ting, når man finner et øyeblikks ro i denne hektiske førjulstiden :) Går i ett, men viktig å legge inn små pauser og nyte litt også..

  Nydelig hos oss, men 19 minus idag - og det er kaaaald.. For meg som er fra kysten i nord, er det uvant med sånne temperaturer ;)

  Klem fra Tove

  SvarSlett
 22. Hei Evelyn!!
  Så flott du er blitt og jeg gleder meg virkelig med deg og ditt nye liv,kan tenke meg at det er godt og kunne bevege seg bedre og at du må bruke tid på og venne deg til ditt nye liv når forandringen er så stor og egentlig over ganske kort tid.Du er kjempe flink og ei positiv dame!!
  Ønsker deg en fin førjulstid og mange flotte turopplevelser!!
  Klem fra Jorid!!

  SvarSlett
 23. Hei.Så flink du har vært.Virkelig kjempe flink.Nydelige bilder.Du er kjempe flink å ta bilder.Kos deg masse og ha en riktig fin førjulstid.Masse klemmer fra Bodil.

  SvarSlett
 24. Jeg tar av meg hatten for deg:) Du er jammen meg flink!! Tenk så rart at nå går du inn i ett buksebein:)

  Du lurte på hvor jeg hører hjemme...jeg er oppvokst i Bøfjorden i Surnadal kommune:) Vet du hvor det er eller?:)

  Ha en fin dag da:)

  Klem Ea

  SvarSlett
 25. Utrolig flott ser du ut. Håper at du har det bra nå i adventstiden.
  Klem

  SvarSlett
 26. Så flott.har hørt fra andre at det er mange tanker som må bearbeides underveis.
  En kostholdsendring i hjemmet her skal
  hjelper meg litt.
  Målet er å holder dagens vekt i jula.
  Heldigvis så er det mange hverdager i år..
  Håper det fortsatt går fint med deg:-))

  Mvh Wenche

  SvarSlett
 27. Jeg har fulgt bloggen din lenge nå, men aldri lagt igjen noen kommentar.
  Jeg må bare få si at jeg er skikkelig imponert over det du har klart! Det er imponerende at du har gått ned så mye, du skikkelig stålvilje!!

  Jeg ønsker deg en riktig fin adventstid og julehøytid.

  mvh
  AH

  SvarSlett
 28. For et flott innlegg - så godt å lese at du har det så mye bedre!! ♥

  Håper dere får en flott innspurt til jul!

  SvarSlett
 29. Hei! Eg er innom for å ønska deg ei fin og triveleg jul. Kos deg. Juleklem fra Sigfrid

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg, de e kjempe koselig. Klem :)