søndag 11. april 2010

JEG ER GODT I GANG PÅ VEIEN TIL MITT NYE LIV, MEN..

jeg savner kosen med den gode maten.

Her kommer en liten oppdatering i fra meg om hvordan det går med meg og min vei til et lettere liv. Var jo to månder i går siden opperasjonen, dagene og ukene siden har bare flydd avgårde.

Jeg er fortiden i kjempe form, føle virkelig at jeg er på rett vei og at jeg har tatt de rette avgjørelsene i forhold til at jeg tok denne opperasjonen. Av og til så lurer jeg å hvorfor jeg ikke tok denne opperasjonen tidligere,men det er nok noe med dette av man vill så gjerne klare det selv da, og ikke minst man tror at man skal klare det selv. Og når jeg nå innså at jeg ikke klarte de selv så tok de ei stund før jeg følte meg moden nok til denne opperasjonen også.

Jeg er full av beundring for de som klarer dette selv uten opperasjon, det står det virkelig respekt av. Alle dere som er innom bloggen min og som har klart dette selv.. Dere er kjempe flinke og har virkelig en viljestyrke av stål.

Jeg har nå en drøm om å klare å gå ned ca 75 kilo, nå har jeg nå små dele mål hele veien da.... men det store målet meg er komme meg ned så mange kilo og kansje litt til.

Status nå er at jeg har gått ned snart 24 kilo.. for å være helt nøyaktig 23,8 kilo, mange cm har forsvunnet fra min kropp og jeg føler meg sprekere og bedre form enn på lenge.

Jeg spiser ofte og små måltider, yoghurt, knekkebrød og litt frukt, middagen består av mye fiskeprodukter, kyllingprodukter og rent kjøtt.. karbonader / karbonadekjøttdeig spiser jeg også. Jeg tåle ikke gryteretter, potet har jeg slutta med. Alt bør lages i fra grunnen av, god gammeldags husmanskost er det beste.

Har smakt på litt forskjelig nå i påska, blandt annet litt søtt, men det tåle jeg ikke, så jeg holder meg unna. Har også litt problemer med enkelte kjøtt sorter, men viss jeg tar det med ro så går det meste bra.

Har hatt dumping et par ganger, da blir jeg skikkelig dårlig i form av oppkast, frysninger, trøtthet, vondt i maven, og jeg føle meg helt elendig, men etter noen timers søvn går det over igjen. Men jeg holder meg unna ting som kan gi meg denne dumpingen da,fordi jeg føle at det er ikke verdt det. Ellers så blir jeg trøtt viss jeg får i meg ett eller annet som jeg ikke tåle eller spise for mye. Hender titt og ofte at jeg blir trøtt, for det er en del ting jeg ikke tåle og det er ikke like enkelt hele tiden å følge med.

Jeg tar vitamintabletter hver dag ( med omega 3 ) og kalsium tabletter, nå skal jeg også ta jerntabletter noen uker fremover. Jeg har også fått en annen søvnrytme etter opperasjonen, det gjør at jeg sover mere enn før, legger meg tidligere på kveld men står opp tidlig. Men jeg sover bedre enn før da.

Må innrømme at jeg savner kosen med maten da og litt av den gamle maten jeg spiste før. Er liskom ikke den samme kosen lengre med maten, syns også at en del av det jeg spiste før har fått en annen smak. Klarer liksom ikke å kose meg på samme måten som før. Savner av og til å få spise den fete maten jeg spiste før og ikke minst sjokolade og brus. Savner kaker og kan spise de jeg vill når jeg er i selskap.

Er jo forskjell på oss som har tatt en slik opperasjon også, noen tåle alt mens noen ikke kan spise noe før en blir i dårlig form, jeg er vell en av de sistnevnte, som må passe meg hele tiden. Men slik er det nå bare.

Jeg har nå valgt og ta denne opperasjonen,og da må jeg nå også ta følgene, og skal vekta ned så må jeg forsake enkelte ting. Jeg vill bli slank og det er dette som må til, jeg har fått en sjanse til å bli slank og den sjansen griper jeg, og da får det bare være at jeg ikke kan spise alt lengre.

Jeg er i kjempe form fortiden og da får det nå bare være at jeg ikke kan spise alt. Jeg ser fremover og gleder meg til min slankere hverdag.

Koser meg med å se at vekta går nedover, jeg nyter den positive tilbakemeldinger i fra de som er rundt meg og hvor forandra jeg har blitt allerede. Jeg nyter å kjenne at humøret og livsgleden er på vei tilbake. Kort og godt jeg nyter den følelsen av at livet endelig er på rett vei.

Som dere ser av innlegget under ( tur visnesfjellet påska ) så har vi vært på fjellet i påska, hadde flere slike turer både på fjelet og ned til sjøen i påska.. været var jo så fantastisk at vi bare måtte benytte det.

Bud

Ha en flott dag alle sammen:)

Klem

23 kommentarer:

 1. Forstårgodtsaknet du kjenner på når det gjeld å kunne kose seg med mat som du kunne ete før. Eg må også stå over mykje grunna diabetesen min, men som du skriv på slutten av innlegget så oppveg dei positive endringane med betre form og mindre å drage det negative. Eg var innom det forrige innlegget ditt med ein kommentar, og ei utmerking, om du tek imot:)
  Ha ein fin vårsøndag!

  SvarSlett
 2. Det er sååå morro å se at du har det bra!!! Fant bloggen din ei god stund før operasjonen din, - og det var nesten som jeg grudde meg....
  For jeg hadde så friskt i minne da broren min ble operert...
  Det var mye mere "styr" rundt han, for han tok den samtidig med en brokk-operasjon, og hadde et halvmeterlangt operasjons-sår etterpå... Huffa...og ikke visste vi noe om dumping heller.... så jeg,- i min uvitenhet kjøpte energi-drikk på apoteket og gav han,...og du kan tenke deg hvor sjuk han ble!!

  Derfor er det så godt å se at det går fint med deg! Stå på, livet er like mye verdt om en ikke kan ha i seg alt dette usunne....(sier jeg, som skulle vært 20 kg lettere selv)
  Men det er IKKE enkelt...å slanke seg....

  Ha en fin søndag, og nå titter sola frem også!

  SvarSlett
 3. Jeg skjønner dette at du savner å kose deg med maten, og det å kunne spise snop, f.eks. Men, gevinsten må jo være mye større når du lar det være - og du er så bestemt at dette går virkelig veien for deg. Må være en nydelig følelse at kiloene forsvinner og at formen peker oppover. Synes det er fint å lese og å følge deg på din vei. Fortsatt lykke til, jeg er helt sikker på at du kommer i mål. Nydelig bilde, også - her er det strålende solskinn idag og vi skal ut på tur. Fin søndag til deg!

  SvarSlett
 4. Hallo blide og positive xxxl, husk tro kan flytte fjell - ta det ikke opp i gal mening. :) Jeg tror du er av typen som skjønner slike kommentarer, men jeg mener virkelig at du kan klare det.

  Fortsetter du med den innstillingen og det pågangsmotet det virker som du har, går det fortsatt rette veien. Vi krysser fingrene for det, slik at livet og dagen bokstavelig talt kan bli lettere for deg.

  Ha en fin søndag fortsatt og neste uke går du enda et hakk frem, mot målet ditt. Enig? Selvfølgelig er du det! Jeg er glad du lykkes!

  Og igjen takk for dine visiter på bloggen min, dine kommentarer varmer og gjør meg skrivelysten. Håper et og annet fornuftig kommer ut av det også, :) som kan være ti nytte for noen.

  Klem fra trondheimskarl

  SvarSlett
 5. Det gleder meg å høre at det går bra med deg,at du savner noe av kosen med maten kan jeg forstå.
  Ting går seg nok til etter hvert .
  Jeg har som du vet to svigerdøtre som har tatt denne operasjonen.
  Det går bra med begge men mens den ene kan spise litt av vært , også det hun spiste før i små prosjoner, så må den andre være mer forsiktig.
  Første gikk ned i passe tempo mens nummer to spiste for kite og raste ned.
  Hun har det under kontroll nå men har og dennne trettheten som du nevner.
  Ha en riktig fin søndag. Vi har deilig solskinn i dag , så nå skal jeg til en nabo å drikke kaffe.
  Klem

  SvarSlett
 6. Kjæreste Evelyn............

  Du store min, 2 måneder, og minus 24 kg....
  Gratulerer.
  Jeg blir så motivert av å lese om deg. Og jeg gleder meg til min egen gbp.

  Skjønner godt at du savner kosen maten representerer, og det å kooose seg med mat, og det å spise kaker i selskaper osv.

  Men jeg leste ett sted:
  "Ikke noe smaker så godt som slank føles"

  DET kan jeg egentlgi tenke meg er veldig rett....

  Det er deilig å lese at du er så full av energi og at livet er så godt.
  Du fortjener det nå eter mye slit.

  HVordan er det med jobb, er du snart i gang igjen?
  Det må være deilig å kjenne at du er på vei tilbake på jobb igjen.

  Stå på videre Evelyn, fortsett å rist av deg kilo for kilo..............Jeg håper å komme etter utpå høsten.....det er iallefall det Jorun sier.....
  :)

  Klem fra J.

  SvarSlett
 7. Hei Evelyn . Gratulere med de 24 kg , det er utrolig inspirerende og lese hvordan det går med deg . Jeg har selv søkt om oprasjon og det kan være kjekt og høre hvordan folk som har tatt den har det . Du er kjempeflink så stå på . Fine bilder har du tatt og på turene dine , ha en fortreffelig uke og storveis dag . Klem : )

  SvarSlett
 8. så mange kg allerede , det får en si.
  Det tar litt lenger tid uten oprasjon men jeg kjenner jo igjen de samme tingen du skriver om . Savn av spise det en vil , at en blir slapp osv om en ikke drikker nok og tar vitaminer , men mest av alt så er det jo alt det positive som betyr mest .
  Imponerende det du gjør, det ligger noe til deg på bloggen min så får du velg om du vil ta den i mot eller ikke;O)
  HA en fin uke
  Frida

  SvarSlett
 9. hei igjen Eve!

  Gratulerer! Så moro at du fyker nedover. Det er så fortjent , så lang tid som du har jobbet med livsstilsendring var det helt sikkert riktig å ta den operasjonen! Hva er dumping forresten?

  Håper du finner et kosthold du trives med etterhvert! Da jeg var liten kan jeg huske at mamman min sa at magen blir mett før øynene. Kanskje det er litt slik du har det nå, kanskje du aldri har hatt det slik før?
  Endringsarbeid er en krevende sport- både for kroppen, når det gjelder følelser og når det gjelder tankene.

  Jeg krysser fingrene for deg og ja det er din tur nå til å få den livsstilen du har ønsket deg så lenge!

  Klem , TUS

  SvarSlett
 10. Heisann.
  Jeg fikk glutenallergi for 7 år siden og har ikke smakt hvete, bygg, havre og rug siden diagnosen. Klart det hadde vært deilig å smake på nybakt brød, boller, kaker, kjeks osv men det kan jeg bare ikke og sånn er det. Du må bare stå på og tenke at den usunne (men gode) maten er gift for deg og derfor skal du ikke ha det. Synes du er veldig flink!
  Lykke til videre.

  Smil fra L

  SvarSlett
 11. Heia .. så herlig at du går ned ned ned .. :o) Håper du når hovedmålet - men i mellomtiden får du kose deg med kilo for kilo .. det er så herlig å gå ned i vekt når man har strevd så lenge med den.
  Når du nå ikke kan kose deg med maten på samme måte som før - er utfordringen å finne andre ting å kose seg med. Man må innføre litt andre rutiner og vaner. Men det er vel ikke til å komme fra at mat er noe folk flest koser seg med - samtidig som vi som er overvektige kanskje koser oss litt for mye i tillegg til for ofte. Da blir det en stor utfording å bytte ut alle disse kosestundene med noe annet enn spising.

  Håper du finner ut av det og at du fortsetter å trives med tilværelsen - lykke til :o)

  Tenker masse på deg - stor klem!!

  SvarSlett
 12. Hei igjen !!
  Gratulerer så langt , du er kjempe flink!!!
  Det er jammen ikke enkelt!!Men nå har du fått denne sjansen og da må du gripe den ja!! Det er ikke enkelt når en har sa kiloene for mykje på kroppen:))og når en er så glad i na maten/kosen!!:))Men det er så mye bedre for kroppen å ikkje ha så mange ekstra kilo og så blir en gladere og får meir energi når en får av seg sa ekstra kiloene.Alt blir lettere!!Jeg har gått livstilskurs på Sunnhelse.no i Kr.sund , det var ikke bare for å slanke meg , men for å lære å trene igjen og det har jeg gjort.Trener hver dag minst en halv time med full svetting , har gitt resultat 7 kilo ned på 5 mnd , men jeg føler nesten at jeg flyger for forma har jo blitt super bra:)Tror og håper at jeg har funnet måten å holde meg i form og ikke gå oppover i vekt:))
  Jeg beundrer deg og ønsker deg lykke til videre på veien til en lettere tilværelse.Jeg vet hvor vanskelig det er å gå ned noen få kilo i forhold,så stå på ta her klare du!!Spennede å følge med deg på veien!!:)
  Klem fra Geir - Høgtun venn!!:))

  SvarSlett
 13. Så bra at det går fint og du har mistet såpass mange kilo- Ser du har vært på fjelltur også. Vi var på Snetind i sommer. Veldig fin tur og så flotte fjell vi har der oppe. Gleder meg til sommeren jeg. Har så lyst ut til Farstadstranda- God helg til deg

  SvarSlett
 14. Hei på deg! Fant bloggen din i dag, kjempe fin. Så utrolig modig du er som har tatt operasjon. Burde jeg også ha gjort. Men jeg tør ikke, operasjonsskrekk etter at jeg ikke fikk skikkelig bedøvelse ved et av keisersnitta mine. Huff, det var pyton. Men jeg skulle så gjerne minka litt i omfang. Jeg har en jobb hvor jeg står mange timer hver dag, som tannlegesekretær, og det tar på beina mine og ryggen. Så nå er jeg igang igjen med å prøve på egenhånd. Ikke lett for jeg elsker å lage mat og ikke minst spise den. hihi. Ble veldig inspirerert av å lese om deg. Ha en super uke. Klem fra meg.

  SvarSlett
 15. Hei Anonym / J - Du går en spennede tid i møte du da skjønne jeg... blir spenende å høre hvordan det går med deg fremover.... tiden frem mot høsten går nå fort den da...

  Regner med å være tilbake i jobb ja fra høsten av.. først i 60 % stilling og så vill jeg antagelig øke den etterhvert slik at jeg til slutt over en tid er tilbake i min 100 % stilling.

  Kjempe flott å høre fra deg:) Klem

  SvarSlett
 16. Hei Tus - så kjempe koselig at du stikker innom meg også denne uken, er så trivelig å høre fra dere som fulgte meg i grete rode tiden også.

  Ja for meg var det å ta denne opperasjonen riktig.. skulle nok vært gjort for lenge siden, men slik er det nå bare. nå er det nå i alle fall gjort og jeg er i gang på min vei mot et lettere liv.

  Dumping er når du har spist noe som jeg ikke tåle. Da får jeg reaksjoner i form av vondt i maven, trøtt, frysninger , kvalme, diare osv. Og som er lett å få viss vi spise feil mat.

  Forøvrig ikke noe gøy å få... derfor unngår jeg slik mat jeg vet jeg ikke tåle.

  Ja er nok noe med det av maven blir mett for øynene ja.. og den metthetsfølelsen jeg har nå har jeg ike hatt før...og de er rart.

  Takk for at du følger med meg. det setter jeg stor pris på.

  Håper det også går bra med deg ?

  Gleder meg til å høre mere fra deg :)

  Klem :):)

  SvarSlett
 17. Hei Geir :)

  Takk :):):) Så kjempe koselig å høre at du er innom her og følger med på hvordan det går med meg.. de var virkelig gøy å høre.

  Nå ser jeg bare fremover og gleder meg for hver en kilo som går av .. jeg føler meg allerede mye bedre og livet er blitt lysere.

  Gratulerer til deg for et flott reslultat på din livsstilsomlegging.. håper det fortsatt går bra. Lurt å trene litt.. man føle seg mye bedre bare av den grunnen.

  Forsett å sveve du, Geir.. hihi. setter stor pris på at du er innom meg.

  Hils din kjære.

  Klem

  SvarSlett
 18. Hei, og tusen takk for hyggelig komentar i anledning vårt bryllup!

  Og med deg går det virkelig fremover ser jeg, og det er godt å høre. Selvfølgelig er det mye du vil savne, men tenk på hva du får igjen. Ett lettere og sunnere liv må være å foretrekke fremfor "kos med god mat"! Men jeg forstår deg godt, for mat er nytelse. Jeg tok selv av 6 kg før bryllupet, og det var jammen ikke mye jeg kunne spise for å gå ned, kunne ikke unne meg noe godt og det var slett ikke lett. Nå skal jeg prøve litt til ned, og å holde det, så får vi se hvordan det går.

  Håper du finner styrke til å klare å komme deg igjennom dagene. Regner med at du blir sprekere etter hvert som kg forsvinner, og da ser du lykken i det å ha måtte ofret noe annet. Det står stor respekt av det du gjør nå, og du skal være stolt av deg selv. Stå på Evelyn, dette klarer du fint.
  Ønsker deg riktig god helg.
  Klem Ann<3

  SvarSlett
 19. Heisan - snubla inn i bloggen din - og artig å lese om deg :)

  ekstra artig å se tur bilda dine ;)
  og vart glad av å se Bua bildet - er du der uti fra ?
  Smil fra monika - som kommer fra bud med er busatt på sunnmøre

  SvarSlett
 20. Så fint å høre at du føler det går fremover! Det er et slit for kroppen å venne seg til alt det nye, også for hodet. Du er flink! :)

  Skjønner godt at du savner spesiell mat, jeg vet det er ting jeg ikke burde spise, men her er viljestyrken lik null... ;P

  Håper du får gode dager fremover og håper det blir en god helg! :)

  Vibeke ♥

  SvarSlett
 21. hei så bra det går så fint..
  Det er inge lek klare det uten oprasjon og alene heller , men det oppveies av at en kan tåle å skeie ut uten vondt..'
  På en anne side , du skriver at noen tåler mye etter oprasjonen , min erfaring er at de legger fort på seg igjen , dessverre . JEg sto i kø med 2 , og de andre valgte operere seg og den ene er like stor igjen..og sliter nå med masse tilleggs tull. Så hatten av for deg, , men som du savner jeg det å stupe i kjøleskapet uten å tenke på hvor dissekaloriene legger seg,
  Og på mangemåter føler jeg at de teller maten i meg, og bare venter på at kg skal dette på meg igjen.
  Ikke få kommentarer en får om en tar 2 kakestykker og folk nok mener jeg burde holde meg unna , for tenk om jeg blir stor igjen, de fleste som sier noe burde ofte latt være kaka de også. Men en lever jo ikke av kake eller annen snadder , det er det å kunne korrigere etterpå som teller, for oss som er på egenhånd Du har jo hjelp av at du ikke tåler alt. Det er fordeler og ulemper med begge deler. Og du går jo veldig fort ned da..jippiiii.♥♥♥
  ♥Stå på , gled deg til lommeboka blir like slank som deg..for klærne må jo gis vekk og en kan gå beserk i butikkene ..ha en fin uke ..Frida

  SvarSlett
 22. Sååå hyggeligt å høre fra deg, og så gøy å se at det går bra med deg. Jeg gleder meg veldig på dine vegner ;O)
  Godt å høre at du har fått ting i en fin rytme og at du har funnet ut av ting. Er mailen din oppe og går igjen?
  om den er, så kan du kansje si ifra til meg*smiler*
  Ønsker deg en fin uke. Så snakkes vi snart igjen.
  KLem fra meg
  ;O)

  SvarSlett
 23. Hei kjekt å høre hvordan det går med deg!
  Må også stå over div matvarer som alle melk og melkeprodukter, ekstra feit mat og all halvfabrikat og sånt:) Men man finner ut av ting og tang etterhvert og blir en kløpper på andre alternativer:) Og min datter som har fått diabetes type1, må også forsake mye...
  Stå på og holde ut! Du er flink!

  Takk for kommentar hos meg! Jeg har det bra, men er sliten for tiden og har veldig lite å blogge om...:(
  Ønsker deg en fin uke!
  Klem:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg, de e kjempe koselig. Klem :)