mandag 26. april 2010

DAGENE OG UKENE FLYR AVGÅRDE..

Da er de ei stund siden jeg har skrevet noe her inne, dagene bare flyr i fra meg, er innom dere å leser og kommenterer litt. Men har blitt lite nytt i fra meg i de siste.

Tusen takk.. også denne gangen for koselige kommenatarer.. både fra anonyme / navn og fra dere som holder til her inne på blogglandia. Prøver å stikke innom dere titt og ofte i alle fall for å lese, og prøve også å kommentere litt. Er utrolig mye fin å se og lese her inne. Dere anonyme / med navn som ikke har blogg prøver jeg å gi et svar inne på bloggen min under kommentarene / etter kommentarene deres. Setter stor pris på dere alle sammen. Er så kjekt at så mange er innom meg å leser og følger meg på denne veien jeg har begynt på.

Som overskrifen sier så flyr dagen og ukene avgårde, jeg bruker veldig mye tid på denne livsstilsendringen min, bruker en del tid på å planlegge hva jeg skal spise og matrutiner, og ikke minst jeg bruke mye tid på å trimme / gå turer i skog og mark.

Tur til fossen nr 7

Her fra en av mine turer... en av mine favoritt turer dette, der jeg går på en skogsvei de meste av turen, innover til en elv / foss.

Tur til fossen nr 4

Jeg bruker mye tid på dette, men de er dette jeg prioriterer nå, så slik blir det fremover. Er så herlig å gå ute i naturen og kjenne at kroppen fungerer bedre og bedre for hver dag. Og nå om våren er det så mye som skjer ute også, kjekt å gå å høre på fuggelsangen, se at ting vokser og blir grønt igjen. En herlig tid nå syns jeg.

Vi har hatt mye fint vær den siste tiden, men også litt snø igjen, men den forsvant heldigvis fort igjen.

Tur til fossen 14 april

Det går bedre og bedre for hver dag som går nå, er fortsatt mye mat jeg ikke tåle eller får til å spise. Men det er nå bare slik det er, jeg får nå i meg det jeg skal ha jeg og det er nå det viktigste. Vekta går nedover. Har gått ned 26,6 kilo nå og det er jeg fornøyd med. Humør og form er kommet seg veldig og jeg føle meg bedre og bedre for hver dag.

Satser på å begynne på jobb igjen til høsten, har sagt i fra at jeg i førstningen vill prøve meg i en 60 % stilling, for etterhvert å jobbe meg oppover til min stilling som er 100 %, men det tar jeg etterhvert, begynner forsiktig så etterhvert vill jeg øke. Dette er et av de store målene mine og jeg gleder meg veldig til jeg skal begynne på igjen.

Nå ser jeg fremover, har nok mye å glede meg til fremover, selv om veien er lang enda.

Ha ei flott uke alle sammen.

Klem fra Evelyn


Farstastranda 20 april

Her er jeg på farstastranda igjen, i nydelig vær. Er ofte der ute å går tur..

Bjerge 19 april

Her står jeg på et haug / fjell som grendalaget har lagt ut bok på, og ser ned på bygda der jeg bor. Atlanterhavsveien langt der ute. Kjempe fin tur.. men veldig tung.. men det regner jeg med vill bli bedre etterhvert.

12 kommentarer:

 1. Hei.
  Så fantastisk å høre at det går så bra med deg, at vekta går nedover og at formen stiger. Du virker veldig bevisst på at dette skal du klare, og jeg er sikker på at du greier det også. Du har mye å se frem til med ett letter liv. Det er nok en stor seier å komme tilbake til jobb. Jeg ønsker deg lykke til på ferden.
  Og så er det masse flotte naturrbilder du viser oss.

  Ha en topp kveld.
  Klem Ann<3

  SvarSlett
 2. Hei. så fint at det går bedre og bedre med deg. Det er viktig å ta tida til hjelp, trene trutt og jevnt og vips så er du i jobb igjen. Godt å ha slike gode mål. Ønsker deg lykke til. Ha ei fin uke i den nydelige naturen rundt deg.

  SvarSlett
 3. Flott å høre at det går så godt og når humøret dukker opp i tillegg, går det enda lettere.

  Jeg får så lyst til å gå på tur jeg når jeg ser de fine plassene du går i. Da kan en vel godt si at du har lyktes med bildene også :) Håper det fortsetter den samme vegen, slik at du kommer deg i jobb igjen. Det klarer du, helt sikkert!

  Lykke til fortsatt og ha fine dager fremover med den samme motivasjonen du viser nå!

  SvarSlett
 4. God morgen : ), synes du er kjempeflink jeg. Har selv slitt oppover ett fjell her i Stjørdal og det blei lettere og lettere og gå . Har gått opp på Tusten ved Molde en gang den var tøff , for og si det sånn med jernvilje kom jeg meg både opp og ned : ) . Var bare fotlaus i noen dager etterpå , he he . Stå på ta klarer du vettu både med vekta og jobbsammenheng . Ha en strålende dag ,klem : )

  SvarSlett
 5. Hei Eve! SÅ moro å følge deg nå, og ja alt er bra med meg. Jeg var jo så heldig at jeg fikk hjelp til å ta hånd i hanke før jeg fikk altfor mange kilo ekstra. For meg har det vært veldig mye jobbing mentalt og det er det fortsatt. MEN jeg må stadig planlegge at jeg har passe med god mat som er nyttig for meg slik at jeg klarer å være forsiktig med sjoko og nøtter og andre ting jeg gjerne kunne tenkt meg å spise masse, masse av!

  Når jeg fyser på noe er det faktisk ofte fordi jeg i mange år har brukt mat til å glede meg, trøste meg , holde vonde tanker unna. Når jeg spiser skikkelig og planlagt er jeg flinkere til å se hva som er følelser og hva som er sult!
  Håper du finner din meny slik at du setter pris på den maten som er god for deg! Kanskje gjør du noen gode erfaringer også med denne dumpingen! Hvis det er slik at du reagerer på mat som ikke gjør deg vel, kan det kanskje være en slags hjelp.

  Feks brukte man tidligere jo antabus slik at folk ble syke når de tok alkohol, slik at man skulle la være å bruke alkohhol.

  Kanskje kan du snu dumpingen til din fordel slik at du får litt ekstra hjelp til å spise nyttig!

  Ha en strålende mai! Må du sy inn festdrakta di eller er den passe til feiring?

  Klem, Tus

  SvarSlett
 6. Hei.

  Du er operert i ålesund du, kan ikke du skrive litt om hva som skjedde på forhånd?
  Tenker på først så var du hos fastlegen, som hennviste deg til ålesund, og så var du i samtale hos kirurg i ålesung, og så hva mer?
  Har hørt så mye forskjellig, både om informasjonskurs, gastroskopi, ekg, rektoskopi, ernæringsfysiolog, psykolog, søvnregistrering, og alskens undersøkelser før du blir "godkjent".
  Har også forstått det er stor forskjell fra sykehus til sykehus. Kan du være så snill å skrive litt om "gangen" i det hele?
  Hvilken undersøkelse måte du igjennom først, var alle i ålesund, eller kunne noen tas i molde/kristiansund?
  Når i løypa fikk du operasjons dato?

  Håper på innformativ tilbakemeldign.
  Skal igjennom denne suppa selv etter hvert, men hadde vert greit å vite gangen i det på forhånd.


  :D

  SvarSlett
 7. Jeg beundrer deg noe helt forferdelig!!!
  Da vi startet på 2010 bestemte jeg meg for å gå ned 5 kg.... for jeg skal til Spania nå i mai. Og jeg tengte at på 4,5 mnd, MÅ jeg klare det! IKKE ETT GRAM, har jeg greid!!!!
  Jeg forstår IKKE åssen jeg skal gjøre det.... og er helt matt av å lese hva du har greid!

  Selvfølgelig forstår jeg at du har tatt operasjonen, og alt det der....men blir du ikke frustrert av å ikke få spise det du har lyst på??
  Jeg går frem og tilbake på gulvet,når jeg har lyst på noe,....og prøver å skyve det fra meg, ....og til slutt stuper jeg på hodet inn i kjøleskapet....og hiver i meg det første jeg finner!
  Eier IKKE viljestyrke!!
  Broren min sier at jeg skal spise ei halv skive brød (med pålegg) med to timers mellomrom, middag og frukt i løpet av dagen.... Jada, jeg veit det..... men å greie å gjennomføre det.... NEIIIII ....

  Men jeg får prøve å være glad for at det ikke er verre enn det er...og være fornøyd!
  Jeg er jo ellers både glad og blid, og har ikke flere bekymringer enn de jeg lager selv... Hehe

  Ha det fint!

  SvarSlett
 8. Skjønner godt at du prioriterer som du gjør. Er jo viktig å få mest mulig ut av den prosessen du er i nå. Synes du er kjempeflink jeg - så stå på .. blogginga får du ta igjen senere :o)

  Selv har jeg fått nok et avslag ifht opphold på Røros - så da må jeg begynne å tenke i andre baner.

  Du får ha ei fortsatt flott uke - klem!

  PS! Flotte bilder Evelyn :o)

  SvarSlett
 9. Hei Tus :) velidg kjekt at du fortsatt følger med meg...ja planlegging er kjempe viktig.. og de er vell en kjennsgjerning det at vi ofte bruke mat som trøst. Tar meg i det ofte nå også jeg at bruker maten som trøst viss det er noe som går meg i mot.. men det er en stor forskjell nå er at jeg blir kvalm og dårlig viss jeg spiser for mye av den eller feil mat. Må jobbe hele tiden med det mentale nå også. Og ja da det at jeg ikke tåle alt ... hjelpe meg utrolig mye på veien videre... det gjør jo slik at jeg holder meg unna det jeg hvet at jeg ikke tåle.

  Når det gjelder festdrakta... så kan jeg bruke den både i konfirmasjonen og 17 mai.. uten å sy den inn... men den bør ikke bli så mye større en det den er nå.. er nå enda 14 dager igjen til konfirmasjon og nå er det nå 2 uker siden jeg prøvde den sist.. hmm kansje jeg bør prøve den igjen hihi..

  Ha en flott mai måned du også:):) Klem

  SvarSlett
 10. Hei Mildrid :) Kjempe koselig å høre fra deg igjen.. jeg også gleder meg til det blir grønt igjen, er ikke så lenge nå før det blir bilde der det er grønt.

  Klem

  SvarSlett
 11. Hei anonym :)

  Så fint at du er innom bloggen min.. er koselig :)

  Så var det de spørsmålene du lurte på, i bloggen min har jeg skrevet noe om dette før tror jeg.. på siden av bloggen min så er det etikketer som du kan gå inn på... viss du trykker på der det står LIVSTIDSENDRING så står det mye om mitt prosjekt .. blandt annet er det 2 blogger som heter min slankehistori del 1 og 2.. der har jeg fortalt en del om diverse ting i denne forbindelse. Ellers så kan det hende du finner mye av det andre du spør omm også ved å lese di bloggene som står under dette... Men jeg kan nå prøve å svare på noe her.

  Som sagt så måtte jeg til fastlegen min først for å få henvisning til Ålesund, og etter å ha vært der så ble jeg innkalt til samtale i Ålesund... stod på venteliste en god stund før jeg fikk beskjed om å møte på forkurs i Ålesund... og først etter at jeg hadde vært på forkurs så fikk jeg opperasjonsdato, ca et års ventetid fra du har vært i Ålesund første gangen til du er ferdig opperert.

  De fleste undersøkelser foregår i Ålesund.. måtte ligge med et apparat på natt for å kontrollere søvnrytmen,og så var jeg i MOlde for å ta noen pusteprøver. Men ellers alle forundersøkelser i Ålesund. Jeg var på Gastroskopi ( svelge slange ), sykkeltest ( for å kontrolere hjertet ) disse ble tatt i Ålesund. Hadde også to møter med Ernæringsfysiolog. Det var vell det jeg var innom når det gjelder undersøkelser.

  Dette var bare en kort oppsumering, prøv å lese bloggen min under etikketer, er det noe mere du lurer på så bare spørr meg.. så skal jeg svare deg bedre.

  Lykke til med prosessen, og så håper jeg å høre fra deg mere.

  Klem

  SvarSlett
 12. Ps. står også en del om hva som skjedde på sykehuset den dagen jeg ble innlagt i en av bloggene min... tror den heter Ferdig med opperasjonen.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg, de e kjempe koselig. Klem :)