torsdag 28. januar 2010

INGEN GOD DAG...

Photobucket


Først av alt , kjempe kjekt at de er så mange som er innom å leser bloggen min og kommenterer den.. , kjempe koselig:):)

I dag har jeg vært i Ålesund på en undersøkelse der, dette var siste undersøkelsen før opperasjonen som blir 10 februar. I dag var jeg på noe som de kaller Arbeids - Ekg. Dro avgårde tidlig i dag.. begynte dagen med et pulvermåltid kl. 06.00, skulle nå være fastende fra kl.sju, var i Ålesund kl halv ti og da gikk jeg rett opp dit jeg skulle møte for undersøkelse.

Dette var de vi kaller for Arbeids Ekg - denne testen gir informasjon om hjertefunksjonen under belastning. Dersom blodårene til hjertemusklene er tronge, vil de klare å oppdage dette under denne testen.Testen kan også benyttes til å finne ut om en ved fysisk belastning kan provosere frem feilfunnksjon ved hjerterytmen. Den blir også brukt for å diagnotisere hjertesjukdom. Den brukes også for å vurdere fysisk kapasitet.

Testen blir utført ved at vi sykler på ergometersykkel, man skal holde mest mulig jevnt tempo under syklinga. I starten vill de være lett og sykle, etterhvert økes belastninga slik at de blir tyngre å sykle. Testen blir stoppa viss vi får vondt i brystet eller finn andre tegn som er grunn til at de bør stoppes. Vi er tillkobla et apparat som viser hjerterytmen og blodtrykk.

Ikke alle som skal ha denne opperasjonen skal ha denne testen, det er de med høyest bmi som skal ta denne.

Da jeg kom til sykehuset i dag ble jeg spurt om jeg veide de samme som jeg gjorde på første møte med ernæringsfysiologen, noe som jeg svarte bekreftende ja på, da viser de seg at de ikke har sykkel som tåler den vekta jeg har, og at jeg da måtte gå på gå maskin.. ja ja tenkte jeg ... her kommer man inn for en opperasjon for overvekt og så har de ikke sykler som er tilpassa oss som er over 110 kilo.. hæ hva er de for noe.. da måtte ho gå ned å sjekke om ei løpemaskin var ledig.. den var ikke helt i orden men de holdt på å ordne den, så jeg måtte vente i en halv time. Jeg må si jeg følte meg litt utilpass der jeg stod.. ikke sykkel som var beregna på min vekt og ikke var de ordna med gå maskin .. dette syns jeg ikke var noe gøy.. følte meg plutselig mye større enn jeg er. Følte meg ikke vider glup der jeg stod... men kom meg nå på undersøkelse etterhvert.. og alt var fint på den. Men jeg følte meg mere som jeg var i veien, med en gang jeg var ferdig med å gå på maskinen så stod de reperatører parat til å fikse noe annet som var på samme rommet. Og alt gikk i veldig full fart. Så mitt møte med denne undersøkelsen var ikke positivt..

Men i alle fall alt var greit og jeg kan bare se fremover til opperasjon nå.

I dag var min andre dag på pulver, de skar seg litt i dag, måtte kjøpe meg en banan når jeg var ferdig med testen i Ålesund, var så slapp og rar etter den timen at jeg måtte ha noe, og da ble banan løsningen. Ellers så har jeg vært sulten i dag, har spist gulrot, drukket mye vann og tygd tyggegummi for å prøve å døyve lysten på noe godt å spise.

Men nå er de snart natten i morgen er de en ny dag med nye muligheter.

Ha en fin kveld alle sammen :):)

Klem

7 kommentarer:

 1. Så utrolig KJEDELIG opplevelse!! Ja, jeg kan VIRKELIG skjønne hvordan du hadde det!! Det hele blir jo rett og slett nedverdigende.
  Men nå er det gjort Evelyn, og du er enda et skritt nærmere operasjon :D Du er så HELDIG!!

  Klem

  SvarSlett
 2. Huff syns jeg kjenner den følelsen...EKKELT!
  Men stå på!
  Spennende å følge med deg;-)
  Klem fra Turid:)

  SvarSlett
 3. Huff så leit men noe av dette er årsaken til at jeg hoppet av, de hadde ikke stor nok mansjet for blodtrykket , mens stolene ute i vantegangen var det plass til 3 tykke . og da jeg hadde gått 20 kg mens jeg ventet( ja jeg sier ikke det for å håne deg , jeg var den mest overraska . MEn stå på , og gi blaffen i de folka der, Hvorfor gjøre livet tyngre for oss , har jeg aldri helt skjønt . JEg krysser alt jeg har for deg Klem fra F

  SvarSlett
 4. Hei.Du er tøff.Kan ikke være godt å være sulten.Men når du tenker på att du går mot opperasjon så regner jeg med att det er lettere.Ha en kjempe fin helg.Masse klemmer fra Bodil...

  SvarSlett
 5. Det er vanskelig .. synes jeg kjenner kvalene du sliter med nå .. og redsel for å ødelegge noe ved å ta en banan eller noe sånt .. huff ..

  Håper bare dagene frem til 10. februar går fort. At du slipper flere sånne ubehagelige situasjoner og at du har nok å henge fingrene i - slik at du "glemmer" at du er sulten.

  Ha ei kjempefin helg - stor klem fra meg!

  SvarSlett
 6. Huff,virkelig en ekkel opplevelse,men du får ta den med deg videre som en erfaring rikere:) Men det kan være greit å gi tilbakemelling til sykehuset om din opplevelse,for det skal jo ikke være nødvendig å behandle pasienter slik..
  Ha en fin lørdag
  Klæm

  SvarSlett
 7. Hei. Takk for hyggelig komentar fra deg. Koselig at du vil følge bloggen min, og nå er du med på Pay it forward.

  Huff, det var ikke bare enkelt med den testen du skulle igjennom, må si det er rart at de ikke har sykler som tåler overvekt, når det er det dere skal undersøkes for.
  Dette må være vondt. Jeg ønsker deg all mulig lykke til, stå på, hold ut og tenk positivt.
  Så skal du se at det ordner seg.

  Ønsker deg en riktig fin søndag.

  (slal se litt mere i bloggen din)

  Klem Ann<3

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg, de e kjempe koselig. Klem :)