fredag 2. oktober 2009

MINNER .De siste dagene har jeg drevet og rydda litt i skap og skuffer, må av og til gjøres de også, og når været har vært så dårlig som de har vært de siste dagene så e det fint med litt innearbeid også. I ett glass skap på kjøkkenet så har jeg forskjellig kopper og kar, blandt annet ting som jeg har tatt meg i fra barndomshjemmet mitt der jeg vaks opp sammen med min bestemor. Fikk lyst å dele bilder av noe av disse tingene med dere. Er jo minner i mye av dette. Bildet over er av ei mugge som vi brukte å ha melk eller saf i og potetboller. Morro å ta vare på dette syns jeg.
Disse koppene hadde bestemor i skapet og ble brukt kun te fin besøk eller ved høytider, huske godt at hun brukte de når ho skulle ha Kvinneforening som de kalte de den gangen. Da kom de noen damer på besøk og de hadde diktlesing og sang i fra salmeboka, og ikke minst så hadde de kaffe og mat. Bestemor hadde ofte kvinneforening når de lei ut i november måned, for da hadde hun ofte smultringer ferdig og de måtte de smake på. Artig å ta vare på disse kopenne og huske på hva de ble brukt te.

Disse serveringsbollene hadde bestemor mye god middagsmat i .. kjekt å ta vare på dette også syns jeg. Bruke de ikke så mye selv da.. har de mest til pynt i glass skapet.

Disse to tingene har jeg også tatt vare på, den øverste kan jo brukes til å ha rømmegrøt i blandt annet, jeg er veldig glad i denne like så godt mønstret i denne. Det nederste fatet var brød fatet som vi hadde da jeg bodde hoss bestemor. Dette er også noe jeg syns er kjekt å ta vare på og som har fått plass oppi glass skapet.
Nå skal jeg fortsette min rydding av skap og skuffer, trengs de også innimellom, har fått orden på mye her hjemme i de siste dagene og de e kjekt :)

21 kommentarer:

 1. Åy så flotte disse gamle sakene var! Husker ennå serviset som min farmor hadde da jeg var liten, bare å sitte og tenke på det bringer frem mange gode minner :) Bra at noen tar vare på disse gamle sakene ;)
  God helg!

  SvarSlett
 2. morsomt med sånne minner, Og du bhar gjort som jeg har tenkt , rydde i skapet . Alt ble bare stabla inn når vi flytta og en del ting spm var rydda bort havnet jammen i skapet igjen, og ble stående for her var det jo så GOD plass, 2 stk trenger i 14 serviser og 40 tekrus, det er bare det å få satt igang da. Men alle godbitene blir jo borte. Følger jo med på prosjektet ditt , og ønsker deg lykke til .

  SvarSlett
 3. Så koselig å mimre litt sammen med deg! Flotte ting du viser oss. Ekstra koselig når en kan knytte spesielle opplevelser og minner til de.
  God helg!

  SvarSlett
 4. Så mye fint du har arvet Evelyn. Mugga var bare helt mega flott!!
  Fortsett å vise fram du Evelyn, fint å mimre sammen med deg.

  SvarSlett
 5. Tusen takk for koselig kommentar. Så kjekt å kikke innom her hos deg! Så mange flotte ting du viser. Det er jo spesielt artig når tingene har tilhørt våre forfedre-da føles det litt nærmere med en gang.
  Ønsker deg en flott helg.
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 6. Jeg hadde egentlig tenkt å kommentere din nydelige serveringsbolle, den vite med blått og grønn, riktig "retro", den likte jeg godt. ( men så fastnet jeg lenger ned på siden..)

  SvarSlett
 7. Her va mange fine ting!!
  Best likte eg vel "melkemugga"
  Elsker sånne gamle nostalgiske ting sjølv...

  Nyt resten av helga!!

  SvarSlett
 8. Hei kjære deg! Tusen takk for mange hyggelige kommentarer i bloggen min, koselig alt du skriver. Å du, så koselig med så mange fine saker du har fra bestemoren din, slikt er verdt å ta vare på. Du får samle alle de vakre tingene fra henne i et skap og kalle det bestemorskapet, hihi!
  Ønsker deg en strålende høstdag min venn!

  SvarSlett
 9. Den øverste mugga og det øverste fatet falt jeg for. Flotte! Jeg liker blått merker jeg... ;)


  Ha en fin søndag!

  Vibeke... :)

  SvarSlett
 10. Hei:)

  Så fine ting etter bestemoren din :)
  Det er sånne ting som er koselige å ha !

  Lykke til med rydding i skuffer og skap :)

  Klem Siw

  SvarSlett
 11. Hei!
  Tusen takk for alle kommentarene på bloggen min, det synes jeg er kjempekoselig :D
  Så spesiell fasong det var på det nederste fatet, det så jeg ikke sist jeg var her :p

  SvarSlett
 12. Så koselege minner. Ja det er dårleg vèr ute, men kva får vi gjort med det?? Prøver å få fram symaskina, men kjem visst ikkje så langt. Dagane flyr til ingenting føler eg.

  SvarSlett
 13. Takk for koselig komentar på bloggen min,alltid like gledelig at noen legger igjen et spor så jeg kan finne dere også :D
  Koselige minner du har samlet etter din bestemor,var veldig fine ting alt dette synes jeg.
  Du er ei flink dame som har tat tak i din livstil ser jeg i bloggen din,er en stor jobb dette.
  Har selv blitt nødt til og legge om kost og livstil etter at jeg fikk diabetes for 2år siden.
  Kosten går forsåvidt greit nå,gikk ned 13kg og har holdt meg der.Men trimming er mitt vanskeligeste felt og få bukt med,det er ikke så greit å mestre alt på en gang,men så lenge en har håpet er det mulig og nå delmålene også.
  Ønsker deg veldig lykke til og ei God Helg jeg!!
  Klem fra Jorid!!

  SvarSlett
 14. Hei!!
  Tusen takk for hyggelige kommentarer på bloggen min.. det blir jeg veldig glad for..Så artig at du vil følge meg:) jeg ser at du har en veldig fin blogg så jeg følger gjerne deg også:)
  Ha en kjempefin dag videre!
  Hilsen jannepålanne

  SvarSlett
 15. Ja, en god ide å sette slikt i glass-skap så man får visst de frem. Mange har slike skatter gjemt inni lukkede skap og får ingen glede av det. Jeg har og noen gamle, porselens fat og mugger som jeg vil skal vises, og derfor skal jeg skaffe meg et lekkert vitrineskap til å ha på kjøkkenet.

  Du, den scrappingen din - når får man se den da? ;D

  SvarSlett
 16. Hei.Tusen takk for veldig hyggelig kommentar på bloggen min.Så mye fint gammelt du har.Det er så kjekt med slike ting som har minner bak seg.Den skåla du hadde med grønn kant nede ved foten og blomster på minner meg mye om en jeg har efter min bestemor men med andre blomster på..Ha en riktig fin Fredag og helg.Setter deg på bloggliste hvis det er greit.Klem fra Bodil

  SvarSlett
 17. Hei, så hyggelig med kommentar fra deg;) Alltid hyggelig å bli kjent med nye bloggere;)
  Du er vel bedre kjent i Aure enn jeg er antagelig;)
  Hyggelig at du vil følge meg, jeg setter meg gjerne på din liste også;)
  Ha ei riktig god helg;)

  SvarSlett
 18. Hei!
  Selvfølgelig er det greit om du legger meg til i lista di:-) Det er jo bare kjempehyggelig!
  Du har en fin blogg, har tittet litt rundt her. Og så synes jeg du kjemper en tøff kamp nå, og det ser ut som du har stå-på-vilje, og det er flott!
  Ønsker deg lykke til, og blir nok å stikke innom deg innimellom:-)

  SvarSlett
 19. Takk for hyggelig kommentar inne hos meg. Så kjekt å ha så mange ting med fine minner til. Koselig blogg du har og klart du kan følge meg, bare koselig det. Da legger eg deg til min liste også. Ha ein fin dag. Her er flott vær og det var jammen meg på tide.

  SvarSlett
 20. Her var det mange fine skatter. Tusen takk for koselig komentar på bloggen min.

  SvarSlett
 21. Hei :-)
  Så koselig å ha sånne fine ting i kjøkkenskapet da. Det er godt å ha sånne minner.
  Jeg og har noen sånne i kjøkkenskapet mitt som jeg tar fram i forskjellige anledninger og det er godt å ta på dem og se på dem og bruke dem...
  Ha en fin oktober , Evelyn :-) og kos deg.
  mvh Egil

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg, de e kjempe koselig. Klem :)