onsdag 4. januar 2012

DAGMARS HERJINGER.

Først av alt : GODT NYTT ÅR TIL ALLE MINE LESERE HER INNE !!!!

Ja nå er vi begynt på et nytt år.. lenge siden jeg har vært inne her nå.. blogglysten og tid til blogging har vært fraværende, og jeg har også hatt visse dataproblemer, men nå er det meste fiksa og lysten til å blogge er igjen til stede.

Som jeg skriver, høsten har vært usedvanlig travel, mye som har skjedd, det kommer jeg til å skrive mere om i et eget blogginlegg.

Håper dere alle hadde en fin jule og nyttårsfeiring. Det hadde vi om enn noe spesiell både på grunn av været og på grunn av sykdom i nær fam. ( kommer tilbake til det som sagt ).

1 Juldags kveld begynte det å blåse her, vi tenkte nå at dette sikkert bare ble en helt vanlig storm, men der tok vi feil. Med orkan i kasta så tok det godt både i huset og skogen rundt omkring her, heldigvis så var vindretningen slik at den ikke tok så godt på huset vårt i motsetning til hvordan det var og er andre plasser rundt her. Men skogen ved huset vårt fikk virkelig kjørt seg. Mange trær knakk rett over og et at furutrærne tok strømledninga vår som gikk inn til huset. Strømmen forsvant og ble borte helt til 3 juledag på kvelden. Uvant å ikke ha strøm, og det er i slike tilfeller man merker hvor avhengig man er av å ha elektrisitet, koselig ble det nå men ganske uvant å måtte tenke litt alternativt når det gjaldt mat i 2 dager. Men som sagt dette var nå bare bagateller i forhold til skader på hus og diverse andre ting andre plasser her vi bor og i fylket ellers.

treet over linja

Her ser dere bilde av den store furua som tok strømlinja vår inn til huset. Denne og flere til har nå blitt til ved.

skogrydding

Her er mannen min oppi ett av trærne som fikk store skader og senere ble fjerna.

Nødvendig da lyset forsvant

Talglys og radio med batteri var nødvendig var greit å få bruke litt av talglys lagret som jeg har også.

kos

Marie koser seg med kryssord i skinnet fra talglysene. Vi kosa oss nå mye ved spisebordet med blad og prating disse dagene. Kjekt :)

To venninner koser seg

Marie hadde besøk av ei veninne sent 1 juledagskvelden, da var det godt å ha mye talglys og lannulva gensrer og ha på seg. Tepper var også kjekt å ha.

høyvann

Vannstanden var høy, her er den på vei ned igjen.. den var langt over veien ved disse sjøhusene under stormen.

Photobucket

Dette busskuret hadde mista taket sitt under orkanen.

Så dere skjønner vinden var kraftig , jeg syns det var ekkelt med disse kraftige kastene. Men her gikk det heldigvis forholdsvis bra.

Avslutter dette blogginllegget med et bilde fra Atlanterhavsveien som var tatt lille julaften. De dagene da det blåste som verst var jeg ikke utpå der.

Photobucket

Nå skal jeg ta meg en tur innom dere som jeg følger med, for nå får jeg endelig til å kommentere innleggene deres. Gleder meg.

Klem fra Evelyn

16 kommentarer:

 1. Hei. Kjekt å høre fra deg igjen;) Og godt nyttår!

  Huff, nei ikke noe kjekt å få "Dagmar" på besøk:( Men godt å se at dere klare å gjøre det beste ut av det med stearinlys, radio og kos:)

  Klem fra Turid

  SvarSlett
 2. Heisann. Takk for koselig kommentar hos meg. :)
  Dagmar herja her også, men ikke like ille som på Møre-kysten. Søsteren min i Molde fikk ødelagt deler av verandaen sin.
  Jeg har enda ikke kjørt Atlanterhavsveien. Kanskje jeg skal ha det som nyttårsforsett, å få kjørt den veien før året er omme.
  Ellen :)

  SvarSlett
 3. Godt nytt år Evelyn!! Så koselig å høre fra deg igjen;)
  Ja, tenker dere har merket stormene, her har det i og for seg godt greit, men noe ødeleggelser på hytta.
  Ha gode dager mot helg, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 4. Hyggelig å ha deg tilbake. Uff - ho Dagmar e no frekk, syn I.

  SvarSlett
 5. Så koselig at du er tilbake igjen! Har savnet deg ;-)

  Takk for hilsen og godt nytt år til deg også. Helt forferdelig å se hvordan Dagmar herjet på våre kanter. Heldigvis var jeg langt unna uværet; nærmere bestemt på Gran Canaria. Hadde ikke en eneste regndråpe de 20 dagene jeg oppholdt meg der. Men det blåste kraftig (og kaldt) der jeg bodde de 6 første dagene. Har masse bilder og bloggideer. Venter kun på å komme i bloggmodus. Dvs denne uken bruker jeg energien på betalt arbeid, så kommer vel bloggingen etterhvert.

  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 6. Godt nytt år og takk for sist!! Så trivelig å høre fra deg igjen- vi er sannelig ganske mange som har ønska hverandre godt nytt år opp til flere ganger .
  Ønske deg alt mulig godt i din videre prosess mot målet ditt.
  Er kjempe imponert over alle turene du har gått , så flotte bilder som du har tatt!!

  SvarSlett
 7. Godt nyttår til deg å:)

  Ja stormen fikk vi med oss da vi var på Møre i jula!! Ble strømløse vi å, og tillegg ble mobilnettet borte, så ja man blir ganske raskt nødt til å tenke alternativt;)...Mamma stekte stek på peisen, det ble knallgodt:)

  Ønsker deg en finfin dag:)

  Klemmer Ea

  SvarSlett
 8. Godt nytt år, Evelyn!
  Veldig hyggelig å "se" deg igjen her på bloggen :)
  Og takk for koselig kommentar hos meg.

  Skummelt med disse stormene. Men ser at dere har kost dere til tross for manglende strøm.

  Vi blogges! :)

  SvarSlett
 9. Der var du jo tilbake. :) Har sett etter deg mange ganger, men så ga jeg vel opp omsider. :) Slik er det vel med flere av oss, til tider er det andre prioriteringer som må til. Også for meg.

  Skummel dame det, Dagmar. Litt av et lynne, kan en si. Omtrent slik som de fleste damer, bare ikke deg. :) Vi merket nok at hun var i virksomhet vi også, men helt sikkert ikke i den grad som dere. Det reiv skikkelig i tak og vegger, slik at bekymringene dukket opp. :)

  Et skikkelig godt og fruktbart nytt år til deg og dine og fortsatt tvi tvi og lykke til med "prosjektet" ditt.

  SvarSlett
 10. Hei og Godt Nyttår Evelyn.

  Koseligt at du e tebake i bloggverden igjen. Har vært lite blogging for min del o i det siste, ein del jobbing, og tanken på blogging har vært der, men har ikke kommet lenger.

  Her va Dagmar litt o, men longt i fra så voldsomme som hos dokker. Emil va voldsom liten og merka ikkje så mye te den.

  Kjekt og se bilder fra Dagmar sine herjinger, trist at det blei noen strømlause dagar typisk midt i julå.

  Ha ein fine torsdagskveld.

  SvarSlett
 11. Hei kjære du og riktig godt nytt år til deg:)
  Så kjekt å se at du er tilbake, du har vært savnet.

  Dagmar raste godt hos oss også, og rundt oss ligger det trær over alt. Men det gikk heldigvis bra. Vi fikk noen skader på taket vårt, og det var noen busker og frukttrær i hagen som ble ødelagt. Men vi er frisk og rask og det materielle går tross alt an å reparere eller erstatte.

  Ha ei fortsatt god uke Evelyn,
  klem fra Hanne:)

  SvarSlett
 12. Godt nyttår...

  Du har mange fine bilder,koselig å se på.
  Tøffe damer som har herjet,håper på rolig vær fremover nå.
  Ha en fin helg..

  Mvh Wenche

  SvarSlett
 13. Hei! :)

  Godt nyttår! Jeg har ikke vært noe aktiv selv på lenge, og har vært litt av og på. Men nå har jeg sittet å oppdatert meg litt igjen på blogger rundt omkring!

  Så bra at du og din familie har berget forholdsvis bra i stormene i jula! Huff så ille det har vært. Men her har vi vært heldige.

  Koselig å være innom bloggen din igjen.
  Det sist bildet var helt fantastisk! Vær kan være skremmende og ødeleggende, men det er vakkert også!

  Ha en fin søndagskveld!

  Klæm Pia:)

  SvarSlett
 14. Godt nytt år Evelyn , ja det var ett fole til vær i jula , merka jo det selv siden jeg var på dine trakter . Huset rista godt ja , hehe . Synes det var litt koselig og jeg da , er vel ei lita uværskråke . Liker når det blåser litt men ikke at det blir ødeleggelser . Ha en flott dag , klem : ) .

  SvarSlett
 15. Godt nytt år til deg, Evelyn! Kjekt at du er tilbake. Ser Dagmar var sint der hun feide over hos dere også. Fæle greier det der og lite kjekt når man faktisk ikke kan gjøre så mye med. Vi mistet strømmen i 12-14 timer og det er rart hvor avhengig man er av alt rundt seg. Mye lys og varme her hos oss også og bonuses var at vi samlet oss og pratet mer enn vanlig. Koselig :D

  Godt du er tilbake igjen! ;)
  Stor klem, Eli Kristin

  SvarSlett
 16. Tusen, tusen takk for den fine kommentaren på bloggen min, det varmer ♥ Og det er alltid kjekt med nye følgere :)

  Vi merket Dagmar her også , men vi ligger i ly, så noen store ødeleggelser slapp vi unna. Men vi puster litt lettet ut over at påbygget på huset vårt ikke var påbegynt ;) Ser dere merket det litt bedre enn oss ja ;) Strømmløse så lenge gjør at en må tenke litt alternativt ja! Men det såg veldig kosleig ut da :) Storebror i huset fikk "gleden" av en kveld uten strøm, og var storfornøyd :)

  Bildet fra atlanterhavsveien var nydelig! Jeg elsker å ta bilder selv :)

  Håper du får ei fin uke! Klem ♥

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg, de e kjempe koselig. Klem :)