lørdag 16. oktober 2010

HEI OG HÅ.... ER HER JEG...

men dagene og tiden flyr...og jeg trengte visst noen dager på å komme meg ned på jorda igjen etter disse fantastiske 14 dagene vi hadde på Muritunet. Kom hjem på tirsdagskvelden, og da kjente jeg egentlig hvor sliten jeg var.. så det var godt med noen dager til litt ettertanke og til å komme segtilbake til normal hverdag igjen.

Nå er det lørdag og jeg er kommet meg inni hverdagen her hjemme igjen.

Har blitt skikkelig høst nå, snøen ligger langt nede i fjellene og lufta er mye kaldere. I dag regner det og er en skikkelig ufyselig dag, dagen ble starta med 60 minutters lørdagsspinning, i går kveld var jeg på Zumba igjen, begge disse treningsformene er noe jeg trives svært godt med og jeg skal prøve å fortsette med dette også fremover.

Høst

Dette bildet er tatt av et tre i høstfarger da jeg var på en av mine mange turer ute i naturen da vi var på Muritunet.

Hadde som sagt et kjempe fint opphold der inne, en fantastisk gjeng på min gruppe, som støtta og oppmuntret hverandre, alle var vi nå i samme båt, og alle var opperert i tidsrommet februar til mai måned. Tusen takk alle som er innom bloggen min og som var på Muritunet sammen med meg for noen fantastiske dager der inne.. håper vi får til å møtes igjen om ikke så alt for lenge.

I løpet av disse dagene jeg var på Muritunet så forsvant det 4,2 kilo, og noen cm har nokk også forsvunnet bort fra min kropp. Merker godt disse kiloene og cm på forma og klær. Kjekt :) Hadde jo et veldig høyt aktivitetsnivå der inne og maten var også regelmessig og til faste tider. Jeg spiste nok i forhold til aktivitets nivået og det var nok en av grunnene til at jeg klarte å gå ned såpass mye på disse ukene.

Jeg har nå siden 10 februar gått ned 58 kilo og er strålende fornøyd med det.

Er flere som lurer litt på hvordan det egentlig går med meg.. og nå skal jeg prøve å fortelle litt om hvordan dagene mine kan være, håper jeg ikke skremmer noen som kansje snart skal inn på opperasjon, for det er ikke meningen. Jeg forteller bare hvordan min opplevelse er av dette. Syns samtidig det er viktig å få belyse at dette er en opperasjon som ikke er noe lettvintløsning til en slankere kropp og et lettere liv, men at det krever at man jobber selv og gjør noe for å forandre livsstilen. En annen ting er at alle er vi forskjellige, så alle som tar denne opperasjonen har forskjellige opplevelser av hverdagene etter en slik opperasjon. For meg har dette vært en kjempe kjekt hjelpemiddel for å komme meg ned i vekt og for å forandre min livsstil. MEN JOBBEN ER DET JEG SOM MÅ GJØRE.

Tor jeg har skrevet noe om dette før at jeg til tider ikke tåler all slags mat,dette er fortsatt et kjempe problem for meg, i likeledes det å få i seg nok mat. Det er fortsatt mye mat jeg ikke spiser eller klare å få i meg, holder meg til rent kjøtt, og mat laget fra grunnen av, pålegg gå i hvitost, skinke, kalkunpålegg, kyllingpålegg og av og til makrellfilet . Noen magre smøroster går også bra. Har spist litt brødksive nå den siste tiden, men maven min tåler best knekkebrød. Og da helst hjemmelaget. Litt yoghurt og cottage chees går også bra. Men rein melk må jeg holde meg unna. Driker litt appelsin jucie til maten. Men der også i små mengder.

Til frokost så blir det ofte ei brødskive av og til kansje ei halv.. med skinke / kalkunpålegg og ost på, litt jucie til drikke. Lunch brødskive / knekkebrød / eventuelt litt suppe. Samme pålegg som til frokost. Middagen består av kjøtt eller fisk. Spiser ikke saus eller potet. Prøver med litt grønnsaker til. Mengden jeg får i meg kan varriere fra 1 til to fiskekaker / karbonade / eller et kjøttstykke / halvt. Prøver som sagt å spise litt grønnsaker til, men fordet oftes så må jeg prioritere å få i meg det som er mest proteiner i og da må kjøttet / fisken m.m. prioriteres. Til kvelds så spiser jeg bødskive eller knekkebrød med pålegg på. Innimellom dette så skal vi / bør vi også spise litt til.. prøver å spise litt yoghurt men for det oftes så blir det med disse måltidene.

Jeg har nå et veldig høyt aktivitets nivå så for meg er egentlig dette alt for lite, men jeg klarer ikke å spise mere. Hjelper litt det at jeg får i meg ganske mye vann, men enekelte dager skjærer det seg helt og jeg går og er i ganske dårlig form. ENkelte dager har jeg rett og slett så lite energi at jeg har vannsker med å komme meg i gjennom dagene. Merker det spesielt i forhold til jobb og trening. Men har blitt flinkerer til å ha med meg ferdig ordna matpakke og sier til meg selv at i løpet av dagen på jobb så skal det som er i matboksen være spist opp. Og det fungerer stort sett greit, prøver også å snike meg unna og spise meg en bit knekkebrød eller noe når jeg er på jobb. Men alle dager er ikke like og enkelte dager skjærer alt seg.

Når det gjelder dette og trening så går det egentlig veldig bra.. da jeg spiser fordet oftes rett før jeg skal på trening, og har med meg knekkebrød viss jeg føler at energinivået blir for lavt under aktiviteten. Men også her kan det til tider holde hardt.

En annen ting er at jeg er redd for å spise. Jeg er redd for å legge på meg igjen og bli like tykk som jeg var før. Har på en måte en stemme i hodet mitt som sier at dette må jeg ikke spise for da kan jeg bli tykk og feit igjen. Dette fører også til at jeg i enkelte perioder kan få i meg lite mat, har det også slik at jeg MÅ ut å gå tur helst både før og etter mat. Klarer ike å kose meg eller spise mat uten at jeg har trent bra eller vært ute gått tur flere ganger i løpet av en dag. Dette kan til tider være veldig slitsomt, men de siste måndene har jeg tort å prate om dette og nå når jeg var på Muritunet så tora jeg endelig å be om hjelp. Så dette er noe jeg skal jobbe med fremover.

Det er vannskelig når dagene er slik at jeg ikke tørr å spise for da vokser maten i munnen på meg og jeg klarer ikke å få ned noe. Jeg blir deprimert og tårene kommer av seg selv. Jeg blir rett og slett helt gåen og syk. Men heldigvis så ofte er det ikke så ille, selv om det å få i seg mat er et slit hver dag. Men jeg jobber med saken og etterhvert så håper jeg at dette vill løse seg.

En annen ting er nå dette med at tidligere viss livet gikk deg i mot så spiste jeg ofte mat for å trøste meg, men nå er nå denne muligheten borte, og da må vi nå finne andre muligheter for trøst og min løsning har vell blitt trim. Kansje for mye.. men som sagt jobber med saken.

Men tross i dette, jeg angrer ikke på opperasjonen, men det ble nok litt mere jobb en jeg hadde regna med. Og etterhvert så vill jeg nok klare å få orden på det meste rundt dette. Jeg må bare være tålmodig og jobbe videre med saken.

Jeg trives med mitt nye jeg og vill ikke bytte tilbake igjen.

Det var litt om min hverdag slik den er nå.

Tusen takk til alle som er innom meg. Setter stor pris på dere alle sammen.

Ha en fin lørdag :):)

Klem fra Evelyn

14 kommentarer:

 1. Er SÅ imponert over deg!!!

  Jeg har endelig funnet ut hva jeg skal ha på meg i kveld, blir IKKE kjole...er ikke meg, bortsett fra når jeg MÅ...
  Men blir nå pyntet allikevel ;-))
  Ha en topp lørdag videre, og klem fra meg

  SvarSlett
 2. Så bra at oppholdet ble kjekt for deg. Det er jo viktig å trives å gjøre kjekke ting. &0 min spinning. Oj sann. Jeg hadde ikke holdt ut i 10 min engang. Jeg beundrer innsatsen din.Ønsker deg en super helg. Husk å slappe litt av også nå da.
  Klem

  SvarSlett
 3. Det høres jo ut som det er mye du tåler tross alt, så hold deg til det;)
  Jeg spiser heller ikke brød eller poteter, baker egne knekkebrød og spiser de med geitost. Prøver å holde meg unna hvetemel og melkeprodukter. Har jeg ikke knekkebrødene mine, går det på havregryn og Biola.
  Stå på, spis ofte og lite og det du tåler, da er det ingen grunn til panikk;)

  Nyt helga og klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Heia ;)
  kor flinke du har vært ;)
  ser du har vert på muritunet --- da var du nesten hjemme hos meg da ;)
  eg bur jo berre rett over fjorden ;-)

  smil fra monika - som har vært på trimmetur sammen med Birk ;)

  SvarSlett
 5. Jeg setter så pris på at du er ærlig i forhold til hvordan livet ditt er blitt og det er så riktig at det er en like stor jobb for deg som for de som går f.eks roede kurs. Det handler veldig om å endre livstilen også for deg skjønner jeg. OG der må jeg si du virkelig jobber som HELT:) Er så imponert over deg og tenk snart 60 kg ned - det er klart du må merke det!! Kjenn på dette og NYT deg selv - LEV DET UT . Det som skjedde med meg er at jeg ble en skikkelig JÅLEBERTE når jeg gikk ned 50 kg.JEg synes det var hærlig å kunne kle seg fargerikt isteden for å gjemme meg i svart. Ønsker deg masse lykke til videre Evelyn. Jeg fortsetter å heie på deg:)

  SvarSlett
 6. Står stor respekt av din innsats og åpenhet!
  Beundringsverdig og en lang prosess. Flott at du er så aktiv -og jeg kan skjønne at du nyter turene ut fra de nydelige naturbildene du viser :)

  Stå på og lykke til videre..

  God helg!

  Klem fra Tove

  SvarSlett
 7. Åh, det var ett flott og innformativt innlegg.
  Tusen takk for at du deler alt dette med oss. Men du skriver at du spiser kjøtt eller fisk til middag, men ikke saus. Hvorfor ikke, liker ikke, tåler ikke, ønsker ikke? Og dette psykiske du sliter med, redsel for å legge på deg igjen, følelsen av å MÅTTE trimme osv, er dette noe du får hjelp til? Tenker på i forhold til oppfølgingsgruppa? Eller er de gruppemøtene bare som en samling, sånn felles, og ikke så mye individuell prat med ernæringsfysiologen osv?
  58 kg er mye, hvordan er det med løshud og sånn? Jeg har hørt om en som ble så plaget med løshud og sopp og lukt at han hvistnokk angret heile greia.
  Men hva med dagen i barnehagen, hvordan spiser du der? Hvor lang tid bruker du nå på ett vanlig måltid?
  Når var det du ble opperert?

  Takk for fin blogg!!!!

  SvarSlett
 8. Seriøst, 60 minutt spinning??
  Gud, jeg makter knapt 15 minutt på ergometersykkelen hjemme.....

  SvarSlett
 9. Hei Anonym :)

  Jeg spiser ikke saus fordi maven min ikke tåler det.. har prøvd det meste både med og uten fett .. men jeg blir i veldig dårlig form etterpå.. derfor har jeg valgt å holde meg borte fra det inntil videre.. prøver igjen etterhvert.

  Ja jeg får hjelp med det psykiske ..jobber veldig med den saken.

  Oppfølgingsgruppa er mest felles.. vi kan få samtale med lege / ernæringsfysiolog viss vi ønsker det, de er nå der viss vi trenger hjelp, men stort sett så er disse dagene blitt brukt til felles meningsutveksling og tema. Kjekt det også:)

  Ja 58 kilo er mye, ble jo opperert 10 februar. Så det er ca 7 kilo i måneden.

  En del løshud blir det nå.. noe får jeg ta bort når jeg er kommet ned i et akseptabelt bmi nivå.. og noe tar jeg med å trimme slik jeg gjør. Prøver å varriere trimmen og tenke litt på hva som må til for å klare å stramme opp litt.

  Men det plager meg ikke så veldig enda i alle fall..

  Ja det er mulig med 60 minutter spinning.. nå er det nå ikke full fart hele timen.. men man er ganske klar etter timen og svetten siler.. og det er herlig. Men så klart jeg klarte ikke det for 58 kilo siden.

  Når det gjelder hvor lang tid jeg bruker på et måltid så varrierer det veldig.. jeg bør ta det rolig å spise rolig viss ikke så blir jeg dårlig eller får vondt i maven.

  Hvordan jeg spiser når jeg er på jobb.. tja... har jo ganske ofte måltid i barnehagen, og stort sett s spiser jeg sammen med barna.. ellers så sniker jeg meg unna for å spise litt.. har snakka med de på jobben om dette og det er greit at jeg stikker meg litt unna å spiser viss jeg må. Og som jeg skriver i bloggen min, har med meg matpakke som jeg bør spise opp hver dag. Dagene kan være travle så det er ikke alltid jeg klarer det.. men jobber med saken.

  Er det mere du lurer på så bare spørr..

  Klem

  SvarSlett
 10. Setter stor pris på deg vi, også. Jeg vet du hjelper mange med din åpenhet, ikke bare deg selv - og det er så bra! Ser ut til at du har hatt godt utbytte av oppholdet ved Muritunet - helt sikkert fint å møte andre i samme situasjon som deg selv, men ingenting av dette hadde vært mulig uten din egen innsats - og det er der jeg blir så ufattelig imponert, over dere alle som greier å gjennomføre dette til tross for en del problemer underveis. Du er kjempeflink! Og takk som deler, det er interressant lesning! Ha en fin søndag - klem til deg**

  SvarSlett
 11. Tusen takk for kommentaren hos meg!
  Og du står på.... helt utrolig hvor mye du har gått ned.
  Og jeg må si at det er rart å tenke på at du sliter med å få i deg nok mat!
  Det er helt uforståelig for oss som ikke har tatt noen operasjon....men jeg vet at det er sant.
  Bare så rart å tenke på for oss som prøver å ikke spise så mye,....og som føler at en har lyst på noe HELE TIDEN....
  Har du ikke lyst på noe godt innimellom? Eller er lysten der, men du vet at du ikke kan? F.eks. en sjokoladebit? Jeg veit jo at du da får et blodsukkerhopp som kan slå deg helt ut,...men er lysten der...på den biten? Det lurer jeg på.

  Ser at du har kost deg skikkelig på Muritunet!
  Du får så mye koselige kommentarer på F.b. også ser jeg...
  Og det har nok noe med hvordan du er selv!
  Ei koselig dame er du, Evelyn.

  Klem fra meg.

  SvarSlett
 12. Så flink du er, og så flott ar du liker spinning og Zumba. Det er veldig poplulært på det treningssenteret jeg jobber også. Imponert over hvor mye du har gått ned. Nydelig bilde fra turen. Ønsker deg en flott ny uke, Evelyn. Klemmer fra Elin

  SvarSlett
 13. Er imponert over at du klarer å trene så mye. Strever med å få til tre dager i uka. Håper å klare øke det til fire nå.
  Vondt når en ikke klarer å spise nok, men håper det går seg til snart. Ønsker deg fortsatt lykke til
  Ha ei herlig uke :)

  SvarSlett
 14. Hei Evelyn , he he ja jeg er et ærlig menneske som kommer med den harde sannhet av og til og det er det ikke alle som tåler vettu . Ja slik er livet men jeg synes no du er tøff også jeg . Flotte bilder og en stor inspirasjon , har tatt av ca 4 kg siden jeg var på sykehuset og og snakka med sykepleieren . Det har vært en tøff tid med mye smerter men håper det går seg til etterhvert . Skal om ei uke og operere kneet men det er en liten filleoprasjon , så der kommer jeg meg fort igjen vil jeg tro .
  Ha ei flott kommende uke og stå på . Klem fra meg : )

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg, de e kjempe koselig. Klem :)