torsdag 5. august 2010

JEG BLIR MINDRE OG MINDRE.. HERLIG!!

skarvannet nr 1

Hei alle sammen som er innom bloggen min.. nå er det ei stund siden jeg har vært innom her .. ganske enkelt fordi jeg har tatt litt fri fra datan og bloggskriving.. mannen i huset har også hatt ferie og forrige uke var vi en liten tur nede i Oslo området. Men nå er vi tilbake til hverdagen igjen her i huset.

Tusen takk for alle kommentarer på min blogg. Setter pris på dere alle sammen.. i løpet av morgendagen håper jeg at jeg har fått tid til å ta en titt innom dere alle sammen, er jo så koselig og mange av dere er så flinke til å skrive blogg selv om det er ferie. Gleder meg til å ta en tur innom dere alle igjen:)

Som jeg skriver så har jeg vært en tur i Oslo området forrige uke, vår datter Marie har flytta ned dit til sin kjæreste og skal bo sammen med han.. litt rart for mor og far akkurat det.. litt vemodig men slik er livet. Hun har begynt som lærling i en barnehage ikke så langt i fra Skedsmokorset der hun nå bor. Lykke til Marie:)

Ellers så har sommeren gått veldig fort i år, har hatt mye dårlig vær i sommer, men har nå kost oss likevell. Mange flotte turer i skog og mark har vi også hatt. Jeg prøver nå å komme meg ut en tur hver dag og fotoapparatet er fortsatt med meg når jeg går mine daglige turer.

I går var jeg en tur og gikk en natursti som ligger på Skaret Naturpark, det er en plass som ligger i Fræna kommune ca 20 minutters kjøring herifra og der er det kjempefint å gå.. Gikk rundt Skarvannet. Bildene jeg har med i dette innlegget er tatt mens jeg gikk den turen.

skarvannet nr 2

På mandag skal jeg begynne på jobb igjen, og gjett om jeg gleder meg, etter nesten 3 år hjemme så skal det bli herlig å begynne på igjen, men det blir også rart, blir nå på en måte som å begynne på nytt. Skal som jeg har sagt tidligere bare jobbe 60 % nå i første ommgang, dvs jeg skal jobbe mandag, onsdag og torsdag. Fri tirsdag og fredag. Skal etterhvert jobbe meg oppover igjen, men starter i 60 % for å se hvordan det går. Gleder meg :)

Når det gjelder min vektsituasjon nå så er jeg blitt hele 48 kilo lettere, og det er snart 6 månder siden jeg ble opperert. Og de må jeg nå si meg fornøyd med og om 2 kilo så har jeg nådd første dele målet mitt nemlig de å klare å komme under 100 kilo og se tosifret tall på vekta igjen.. herlig :)

Men jeg skal innrømme at dette har ikke vært enkelt, jeg har slitt for disse kiloene. Opperasjonen i seg selv har nå bare vært en liten del av denne prosessen.. jobben har jeg nå måtte gjøre selv, både trim og sunne matvaner er en nødvendighet. Jeg har nå slitt med å få i meg nokk og mat som jeg tåler, det har vært og er fortsatt mye jeg ikke kan spise fordi jeg rett og slett ikke tåle det. Enkelte dager har jeg fått i meg veldig lite mat, noe som igjen har ført til at jeg har hatt svært lite energi. Dette har blitt noe bedre, men jeg sliter fortsatt. Og jeg må jobbe veldig mye med dette. Men jeg har etterhvert lært meg til hva jeg tåle og prøve å holde meg til det jeg hvet at maven min godtar. Spiser jeg noe som maven ikke vill godta blir jeg trøtt og uopplagt, jeg får vondt i maven og viss det blir riktig ille så får jeg diare. Men det som mest skjer er at jeg blir voldsomt trøtt og da må jeg bare legge meg ned og sove en liten stund og så blir det bedre. Har etter hvert lært meg å leve med dette og unngå de matvarer jeg ikke kan spise .. men av og til skjer det likevell.. slik er det nå bare.

Tror nok også det at jeg enkelte dager har fått i meg så lite mat, gjør at vekta har stått litt i ro innimellom.. og den har faktisk gått opp litt av og til også. Så det å spise lite mat betyr ikke at vekta automatisk går ned i full fart, i alle fall ikke når jeg atpå til er så aktiv som jeg er i perioder.

Har vært ute å spist noen ganger i de siste og det går nå bra.. kjøpe mat jeg vet jeg tåle og ber om å få saus / dressinger / og slikt ved siden av eller at de bare sløyfer det.. passe på å bestille mat som jeg hvet er mager slik som kjøtt..nå klarer jeg ikke en hel porsjon så min mann bruke å få de jeg ikke kan spise, av og til så ber jeg om barneporsjon eller mindre porsjoner.. men akkurat dette er vannskelig å få til så for det oftes så blir det til at jeg kjøpe en vanlig prosjon og så spiser min mann opp det jeg ikke klarer.

Har også hatt problemer med å kose meg med maten, men det begynner å komme tilbake igjen, har blitt en mester i å prøve å pynte maten med ting jeg tåle og ta meg god tid til å spise.

Ellers så nyter mitt nye jeg, men hihi klare ikke helt å se meg selv som en lettere person enda da.. har jo fortsatt en del kilo som skal av, men jeg har jo minka mye i omkrets. Men når jeg ser meg selv i speilet så ser jeg bare den tykke og enrome Evelyn slik jeg var før. Kan se forandringa litt når jeg ser meg selv på bilde og så kjenner jeg det nå så klart på formen.

Har fått en helt ny opplevelse allerede etter at disse kiloene er forsvunnet i forhold til å gå på fjellturer og være aktiv.. alt er mye lettere. Og det er fortiden morro å være i aktivitet.

Har kjøpt meg noen nye klær i sommer.. var bare nødt til det da alt jeg har har blitt for stort. Er rart og ikke må ta de største størrelsene i klær. Og nå kan jeg begynne å se meg om etter topper og gensrer på vanlig avdeling.. noe som fortsatt er veldig uvant. Er uvant og prøve i størrelser som xl / l og 44 / 46.. jeg brukte nå størrelse 56 / 58 så det er nå forskjell..har også gått ned noen størrelser i bukse og det er herlig. Merker at utvalget av klær har blitt mye bedre allerede. Har kasta det meste av klærne jeg har før, var veldig godt å kvitte seg med de. Har også gått ned en størrelse i sko.

Nå ser jeg bare fremover og gleder meg over alle forandringer som skjer. Kommer mere tilbake til dette i flere innlegg fremover.

Jeg hvet at det er mange som lurer på å ta denne opperasjonen eller skal ta den i nær fremtid som er innom bloggen min å leser. Det er ikke meningen å skremme noen fra å ta denne opperasjonen, men jeg forteller bare hvordan det er for meg. Alle kan ha forskjellige opplevelser av denne opperasjonen og reagere forskjellig. Har venninner som reagerer helt annerledes på dette og lever helt annerledes en meg. Jeg må understreke at jeg ikke vill tilbake til mitt gamle liv.. jeg har fått ett nytt liv og en ny mulighet med denen opperasjonen og den har jeg tenkt å ta vare på. Jeg er kjempe glad for at jeg fikk denne muligheten.

Ble et langt innlegg dette men slik er det når det er lenge siden jeg har skrevet noe.

Ha en flott kveld alle sammen.

Klem fra Evelyn

De to siste bildene jeg har med i denne bloggen er av svanene som jeg møtte på da jeg var ute på tur i går ..

skarvannet nr 4

skarvannet nr 3

10 kommentarer:

 1. hei på deg.
  nydelige bilder.
  å grattis med vekttap,flink du er.
  ønsker deg en fin kveld,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 2. Du har virkelig vært flink, og jeg skjønner det er en liten kamp fremdeles, når kosthold skal legges om samtidig som du skal finne ut hva du tåler.
  Men å så flott at du skal begynne på jobb igjen, det er jo en seier uten like som du må nyte!!
  Ha ei flott helg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Hei.
  Flink er du som har klart å gå ned så mye,gratulerer.
  Flott bilde fra Skaret,den stien gikk jeg mye da jeg bodde i Molde for noen år siden,fint der.
  Lykke til videre. :))Klem Mette.

  SvarSlett
 4. Hei Evelyn , fine bilder du har tatt . Ja det er fint oppe på Skaret , har gått en del på ski der men ikke på bare fotan . Har hørt at det er fint og gå rundt Skaarvatne og det beviser du med bildene dine ja . Kjekt og og høre at kiloene detter av , synes du er flink jeg : ) . Nei det skal ikke være like enkelt bestandig og noen må streve mere enn andre , det er typisk det . Du skremmer ikke meg , jeg er realistisk og tar det som det kommer . Men jeg er tirlig i prosessen ennå jeg da .
  Ha en strålende dag , klem fra meg Randi : )

  SvarSlett
 5. Heisan! Tusen takk for langt og klokt innlegg inne hos meg!
  Helt enig i at det viktigste for de aller minste er å ha yttertøy de kan bevege seg i - synes synd på de helt minste midt på vinteren der de er kledd opp og står som stive snømenn. Men de må jo ha på seg klær. Og sko.
  Så utrolig flink du har vært! Krever viljestyrke å gå ned så mye! Bytter du snart navn til xl? Eller kanskje bare l?...Du får kose deg med klesshopping, det er deg vel unt!
  Og til slutt må jeg si at jeg skjønner deg godt det der med at det vemodig at barna flytter ut - har alt begynt å grue meg til det skal skje her...Men det er jo en naturlig del av livet, må være bra å se at de får seg kjæreste, jobb, mm.
  Ha en flott fredag!

  SvarSlett
 6. heisan:)sa fantastisk å lese om din vei for å gå ned i vekt,jer er virkelig imponert!Du har og er knallflink,stå på videre dette klarer du!Masse lykke til i jobb også:))masse klæmma unn rita..

  SvarSlett
 7. Hei:)

  Takk for at du skriver en del om livet som opperert, ja i forhold til mat osv. Jeg vet at det er ulikt fra person til person. Men det er en del mat du ikke tåler skriver du, hva slags mat er dette og er det i allle sammenhenger lissom? Eller er det noe man kan tåle en gang og få reaksjon på neste gang?
  Kan jeg spørre om hvor mye og hvor ofte du spiser?
  Og nå 6 mnd etterpå, hvor lang tid bruker du på 1 brødskive?
  På forkurset jeg var var det to oppererte som fortalte om sine erfaringer. De var knallharde og spiste overhodet ikke noe som ikke var bra, kake, is, sjokolade osv, ikke noe, spesielt han mannen var hard med seg selv.
  Synes det hørtes tungt ut, å gå resten av livet uten en eneste liten godbit.....man må vel ikke være så slavisk, må man vel?
  Takk for at du deler av din erfaring.
  Når du hadde tatt den der oksygen målinga, hvor lenge etterpå fikk du dato for operasjon? Og hvor lang "forvarsel" fikk du?

  Flotte bilder du tar.
  Og nesten 50 kilo er ufattelig............du er kjempeflink.

  SvarSlett
 8. Hei :)

  Unn Rita.. så koselig at du stikker innom ( regner med at du er den Unn Rita jeg sikter til eller ? ).

  Kjempe koselig at du legg igjen et spor etter deg her inne i alle fall uansett..

  Ha en flott dag :):)

  SvarSlett
 9. Hei igjen Anonym .. så fint at du spørr.. har valgt skrive et blogginnlegg som jeg fletter disse svarene inni.. kan jo være flere der ute som lure på det samme vettu...

  Kjempe fint at du spørr og håpe det er greit at jeg gjør det på denne måten.. skulle det være noe mere du lurer på så bare spørr og grave ..

  Svarer så godt jeg kan.

  Ha en fin dag og lykke til med tiden fremover.. håper jeg får høre hvordan det går med deg fremover.

  Klem fra Evelyn

  SvarSlett
 10. Du er kjempeflink Evelyn!! Du har motivasjonen til å nå dine mål og jeg tror du går en flott høst i møte. Gleder meg til å se mer av de flotte bildene dine, for du fanger jo fargene på en helt annen måte enn hva jeg gjør, mulig jeg har litt å lære;) Ønsker deg lykke til på jobb, blir nok herlig å komme i arbeid igjen.

  Klem fra Veronika

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg, de e kjempe koselig. Klem :)