onsdag 7. juli 2010

TURKASSETRIM TUR.

Som dere kansje hvet så driver jeg å går på tur for å finne poster.. har meldt meg på turkasse trimmen og da gjelder det å finne postene og kodene som står på disse og sende de inn. Etter 10 tatte poster så får vi et krus ( mot en liten egenandel ). Jeg er stadig vekk på jakt etter poster, og har hatt mange fine turer hittil enkelte steder har jeg nå vært flere ganger også men får bare tellendes 1 gang da.. en fordel i år er at alle postene ikke trenger å være tatt i en kommune dvs at jeg kan gå og ta poster i kommmunene rundt omkring her også å få de tellendes. Det syns jeg er veldig fint fordi at mange poster er på høye fjell som for meg er uoppnåelig enda... og derfor er det fint å ha flere valgmuligheter og gå heller litt lettere ruter i andre kommuner også.. både Fræna kommune, og Averøy kommune har nå mange lette turmål og de er nå heller ikke langt å kjøre.

Er utrolig mange flotte turmål og disse turkassene er en motivasjon i seg selv.

På søndag var jeg på en plass her på Visnes som heter Bjergje.. ikke så høyst da er vell en 256 m.o.h men en fin plass å gå til.. var der en tur i april også men da var ikke turkasse koden kommet på plass enda så da måtte jeg gå en tur nå i helga for å få koden.

Har gått denne turen en gang før og de var i april.. da syns jeg stigninga opp dit var tung... denne gangen merka jeg hvor mye lettere de var.. e herlig å merke at kondisen har blitt bedre og at kroppen har blitt lettere... det gir motivasjon til å fortsette.

Legger ved noen bilder fra turen opp dit.

Først to bilder fra veien opp.. fin skogssti hele vien opp.. litt stigning er det nå. Men fint å grøn å gå inne i skogen.

Veien opp til Bjerge nr 1
Fra veien opp nr 2

Så litt ra utsikten.. først mot Averøya og så to bilder som viser utsikten utover bygda vår... på de første bildet ser vi mot huset mitt og de andre utover resten av bygda og fjorden/ Averøya.

Utsikt mot Averøya
Huset vår
Bygda vår 2

Og til slutt et bilde av postkassen der oppe som er målet for turen.

Målet for turen.. postkassen nr 3

Var ikke så mye sol på den turen da.. men det var varmt og fint 17 grader og lett skyet.. håper jeg kan få noen turer i skikkelig solskinn nå snart..i dag er det også litt grått her.. med det regner ikke i alle fall ikke enda.

Ønsker dere alle en flott dag. Kos dere og nyt sommeren.

Klem fra Evelyn

10 kommentarer:

 1. Hm, så lurt system dette var. Vet om det er like turer andre steder i landet?

  Du er virkelig flink til å ta deg fine turer og jeg koser meg med bildene du viser. Fortsett med det.

  Men du, er det ikke på tide å endre signaturen din........

  Klem Lykkeliten

  SvarSlett
 2. Du er flink å gå på tur. Og de postene gir nok litt motivasjon. God ide! Flotte bilder!

  Jeg prøver å komme meg ut litt jeg også, men liker ikke å gå alene, så venter til om ettermiddagen når mannen er hjemme:)

  SvarSlett
 3. Heisann :-))
  Flotte bilder! Så sprek du er som går disse lange turene!
  Jeg burde absolutt starte med noe lignende selv..går til sentrum flere ganger i uka, men er jo mye bedre med en tur i skog og mark..hmm, skal skjerpe meg, hehe

  Ha en flott onsdag!
  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 4. Så flink du er som stadig går på tur.
  Flott natur du har rundt deg.
  Her er det regn og nordavind i dag og jeg har faktisk varme på inne.
  Ha en fin dag
  Klem

  SvarSlett
 5. Hei

  Første gang innom din blogg, og den var jo så fint skrevet og med mange nydelige bilder som du har tatt!Moro å se slik vakker natur som hos deg, og det opplegget med disse turkassene skulle jeg ønske var her hos meg også.. Det er vel ikke det samme som Ti på topp vel?

  Spennende med prosessen du er i og det er jo en omfattende omstilling og så kjekt å se at du når dine mål! Bare det er en stor seier. Mye fine klærplagg kommer det i garderoben, og lykke til videre i prosessen..

  SvarSlett
 6. hei.
  utrolig flink du er,dette var smart.
  nydelige bilder av en herlig tur.
  må få takke deg for alle disse hyggelige hilsner du legger igjen hos meg,det varmer.
  ønsker deg herlige sommer dager.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 7. Likte utsikten godt, men trives ikke i skogen. Føler meg så innestengt! "Jag trivs bäst i öppna landskap, där vindarna får fart..."

  Uansett; flotte bilder du viser oss i dag.

  SvarSlett
 8. Det der høres utrolig morsomt ut... husker jeg forsøkte meg på orientering en gang i tiden, men fikk aldri sving på kart og kompass :) Deilige bilder, finnes det noe bedre en skogbunn under føttene!

  Ønsker deg fortsatt deilig sommer med like deilige turer.

  SvarSlett
 9. Så smart med sånne poster og krus da, det hadde kanskje til og med motivert meg. Jeg er litt treg om dagen jeg. Koser meg og nyter ferie. I dag regner det så jeg har krøpet opp i sofaen. Koser meg med hjemmelaget pizza. Nydelige bilder, er så vakkert hos deg. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 10. Slik orientering har stått på planene mine noen år, og burde begynt for en får sett mye ny og vakker natur på denne måten;)

  Flink er du! Flotte bilder og nydelig natur!

  Ha en fin ferd mot helg og klem;)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg, de e kjempe koselig. Klem :)