mandag 5. juli 2010

KLÆR OG LIVSSTILSFORANDRING.

Heisann da har det allerede straks gått ei uke siden jeg skrev siste blogginnlegg her inne.. dagene bare flyr avgårde fortiden. Er innom dere andre og leser.. ikke hver gang jeg kommenterer men er nå innom dere og kommenterer viss jeg har tid til det. Tusen takk for mange koselige tilbakemeldinger på mine blogginnlegg. Er så koselig å sitte å lese alle svarene fra dere.

Nå er vi nå godt i gang med juli måned og det er ikke lenge til jeg skal begynne på jobb igjen, noe jeg gleder meg veldig til. Starter på jobb igjen 9 august og skal da jobbe 3 dager i uken nå i første ommgang. Får prøve å jobbe meg tilbake til full stilling etterhvert. Har ikke jobbet på snart 3 år så det å komme meg tilbake til min faste stilling i barnehagen er i seg selv en seier.. hurra for meg :):)

Har hatt den meningen at jeg ikke skulle kjøpe så mye klær under denen prosessen jeg da.. men hehe når klærne begynte nesten å falle av og de ble så store at de bare hang og slang i rundt meg så måtte jeg bare ut å kjøpe noe nytt.. har tatt noen bilder av de klærne som jeg vill vise dere etterhvert.

Da jeg var på det tyngste dvs så og si 150 kilo hadde jeg problemr med å finne klær i rett størrelse.. måtte opp i 58 / 60 og det er nå noe de omtrent ikke har på butikkene.. så der ble det til at jeg skrev etter mye klær i ellos og slikt. Utvalget var også deretter.. og det var ikke noe gøy å kjøpe klær.. syns liksom ikke noe var fint til meg. Og det å prøve klær på butikkene var et mareritt.. små prøve rom med store speil og det eneste jeg så i de speilene var en stor dame eller skal jeg heller si elefant.. så da ble det så som så med prøving og kjøp av klær.

Og jeg er nå ikke høy da.. 159 cm og med 150 kilo å bære på så kan en si det sånn at jeg ikke bare var stor men jeg var enorm. Nå 42 kilo lettere.. fortsatt stor.... men jeg ser jo at jeg har forandra meg og har minka i omfang på mange steder... men fortsatt så ser jeg bare den enorme Evelyn når jeg ser meg i speilet... hodet er nok ikke helt med på denne forandringen som skjer.. men mere om det lengre ned i dette blogginllegget.

I alle fall her en dag fant jeg ut at jeg bare måtte gå innom en klebutikk eller to for å kjøpe meg noe nytt.. som vanlig gikk jeg rett bort til de største klærne de har på Kapphal.. tok som vanlig 3 xl uten å tenke på det.. kom også såpass langt at jeg ha den på meg.. og først da stoppa jeg opp og tenkte over at jeg trenger nå ikke den størrelsen mere.. den er jo alt for stor... men hmm hvor langt ned kan jeg gå i størrelse tenkte jeg da jeg sto på prøve rommet...

Det var ikke annet råd en at jeg fikk begynne å prøve meg frem... og resultatet skal dere få se bilder av her....

Tunika nr 2

Denne er ikke kjøpt på Kapphal da, den er derimot kjøpt på en butikk her jeg bor på Eide.. og er i størrelse 44, det er nå en god og romslig modell da, men størrelse 44 det kan jeg ikke huske sist jeg brukte en gang, og jeg har aldri i løpet av de 20 årene jeg har bodd her på Eide kunne kjøpt meg et klesplagg på Varenytt som butikken som selger klær her på Eide heter. Kjøpte også en topp i størrelse xl for ei stund siden på samme butikk, men den har jeg ikke bilde av.

Blå Bluse

Denne kjøpte jeg til å ha under, er jo blondekant på denne og da er den fin å ha under en tunika eller andre ting.. den er i størrelse xl og er kjøpt på en vanlig butikk inne i Elnesvågen.

blå tunikA

Denne Tunikaen er kjøpt på vanlig avdeling på Kapphal og er størrelse 46.

Bluse rosa

Denne blusen er kjøpt på Big Hennes og Mauriz og er størrelse 46.

Rosa TUnika

Denne tunikaen er også kjøpt på Hennes og Mauriz og er størrelse 44
og det er vell det minste på BIg avdelinga til Hennes og Mauriz... tidligere har jeg ikke funnet noe på denne avdelinga fordi det rett og slett ikke har vært rette fasongen for meg. Fant også en topp på vanlig avd. i størrelse 44 men den hang jeg tilbake igjen. Ellers så fant jeg ut at jeg også kunne bruke størrelse xl i enkelte ting på cubus nå.. og for ei som ikke kunne huske sist jeg var så langt nede i størrelser så er dette gøy.

Er morro at jeg endelig kan begynne å kaste øynene mine på klær i vanlig avdeling... enkelte ting må jeg nok ha på stor mote enda men det begynner å komme etter det også... e kommet ned på s i thights på Zizzi. blir ikke lenge til jeg kan gå over til vanlig der også.. dongeribukser er det vell ei stund igjen til jeg kan kutte ut stor mote på.. men det blir vell det også tenke jeg. ( har brukt Xl i thigts tidligere ).

Som dere skjønner så syns jeg nå det begynner å bli litt mere gøy å se etter klær, selv om jeg har mange kilo igjen så er det blitt mere gøy å kjøpe noe nytt. Men... jeg hvet jo ikke hva jeg skal kjøpe meg da og heller ikke hva jeg passer i... føle meg litt bortkommen og lurer hele tiden på hva jeg skal kjøpe. Men har tenkt at den dagen jeg har nådd målet mitt så skal jeg prøve å få litt hjelp iforhold til hva jeg kan bruke og ikke.

Har også gått ned flere størrelser i undetøy... så her går de virkelig unna... har kasta / gitt til frelsesarmen en hel del klær.

Har også gått ned snart en sko størrelse. Og til høsten når jeg begynner på jobb så kan jeg for første gang puste skikkelig i regnklærne mine... jeg har faktisk flere sett og velge i.. og må vel i løpet av høsten sikkert kjøpe meg nye... og hehe ler litt nå av det men vinterdressen min som jeg omtrent ikke klarte å bøye meg i har blitt alt for stor.. så den må nok byttes ut når tiden for den bruken kommer... som dere skjønner mye som kommer til å skje på kle fronten utover høsten.

Er jo litt gøy også da og se at kiloene går av og at jeg blir mindre og mindre for hver dag... gleder meg til tiden fremover.

Men som jeg har skrevet før.. dette er ikke noe hokkus pokkus løsning, enkelte dager er bare helt pyton... det er dager da jeg sliter veldig med maten.. der liksom ingen ting som går ned det stopper opp og jeg blir kvalm bare av å se maten... eller jeg blir dårlig i maven. Er vell litt hodet mitt også dette da som sier at jeg ikke skal spise for da blir jeg enda tykkere igjen.. jeg klare ikke å kose meg maten slik jeg gjorde tidligere .. jeg spiser bare fordi jeg er nødt.

Men jeg har tatt tak i dette og skal be om hjelp i fra legen min og ernæringsfysiologen som vi har i Ålesund.. for slik som dette kan det ikke være. Jeg skal jo begynne å jobbe igjen til høsten og da trenger jeg den energien jeg kan få. Og da må jeg spise .. det skjønner til og med jeg.

Men jeg har de nå veldig bra med mitt nye liv ellers da.. det er herlig å kjenne at kroppen fungerer og alt er blitt mye lettere... så dette blir gøy fremover.

Ha en flott mandag alle sammen...kos dere og nyt sommeren for de som har den... etter noen dager med sommervær er det grått vær her igjen i dag.

Klem fra Evelyn

10 kommentarer:

 1. Det er bare å ta av seg hatten for deg Evelyn. Du har vært kjempeflink, og deretter gode resultater. Hurra for deg. Du har funnet mye fint ser jeg, og klart det blir moro å handle klær nå som du kan gå i vanlige butikker. Det trenger ikke være nederlag å kjøpe i xl avdelinger. Jeg ser stor forskjell, og du kommer nok til å gå enda mere ned. Nyt innsatsen din, vær stolt av deg selv.

  I morgen forlater vi gamlelandet og ender i nabolandet. Bobil og campingliv. Pakker bil nå, bare en liten pause på pc.

  Ønsker deg en riktig god sommer.
  Klem fra Ann<3

  SvarSlett
 2. Helt enig med Ann.Du har virkelig vært veldig flink.
  Ha en riktig fin ukestart.
  Klem

  SvarSlett
 3. Du har vært råflink, og det må jo være litt artig å se at størrelser på klær går ned også:)
  Mye flott du har kjøpt, og du blir nok sikrere etterhvert på hva du kan ha og hva du liker;)
  Ha en god kveld og klem;)

  SvarSlett
 4. Så mye fint du har kjøpt deg!
  Kos deg med de nye klærne og øv deg på å se hvor fin du er.
  Som du selv sier, så sitter mye i hodet og jeg tror man må øve seg opp til å bli fornøyd med seg selv.
  Du er kjempeflink som står i denne prosessen.

  Stor klem fra Lykkeliten

  SvarSlett
 5. Så flink du har vert. Og det må være så kjekt å kunne finne klær som passer og kunne gå i vanlige butikker. Og ein stor seier for deg å kunne få begynne å jobbe igjen, med det pågangsmotet du har, så er eg sikker på at det kommer til å gå kjempefint. Nyt sommerdagane. Klem fra Sigfrid

  SvarSlett
 6. Det er noen fine klær du har fått kjøpt deg. Du kan virkelig være stolt av deg selv. Kjekt å lese bloggen din, savnet deg på Grete Roede-sidene. Lykke til videre, jeg stikker nok innom denne siden rett som det er. Ha en strålende sommer!!

  SvarSlett
 7. Gurimalla Evelyn hvor flink du har vært:-)) og hvor mange flotte bilder du har tatt:-) Ja det er mange flotte hager på Averøya og jeg gleder meg til å besøke Hilmar og Turid Sørvik sin neste uke;-) Stå på videre og jeg skal følge deg på bloggen:-)) Klem

  SvarSlett
 8. mye flotte klær du har kjøpt. Jeg gikk også inn i Zizzi og tok feil str og druknet , Gudrun Sjøden har veldig ok klær krympe i . De er dyre men varer jo for de skal jo være vide : mens en venter på operasjon så har en jo hud en må "gjemme" unna.
  Du er superflink " men regn med å være tjukk" i hodet " en stund.
  Jeg er jo lang i tillegg så klær er mareritt .hæyvann busker er lite moro , og med lippødem i bena så foretrekker jeg vide bukser, eller lange skjørt .derfor kanjeg ikke gå tur som du heller ..men det er flott følge deg.. JEg tror ikke folk som ikke har prøvd det vet hvor stor jobb det er gå ned så mye. Og så skal du i jobb , jeg fikk nesten hakeslepp .
  Wow .. jeg tar av hatten ..
  MEn så vet jeg kanskje mer enn mange andre hva dette koster deg.
  jeg plages litt av tanken hvorfo gjorde jeg ikke dette før..men det er jo tull jeg var ikke motivert før..
  Jeg heier på deg hver dag..

  SvarSlett
 9. Oi-oi-oi, så mye fint du har kjøpt! Så kjekt det må være å få "fråtse" i klær. Gleder meg med deg og svinger flagget!!!

  Jeg må også ha store størrelser i klær og er glad for Zizzi er kommet i nabolaget. På Kappahl var det bare triste farger da jeg skulle handle før jeg reiste på ferie i mai. Er i grunnen litt forarget på det dårlige utvalget for oss som ikke er "standard". Mye mørke farger og triste modeller. Heldigvis er utvalget at tunika blitt større i det siste.

  Det er SÅÅÅÅ kjekt å følge deg på bloggen. Du er kjempeflink og fortjener all den ros du kan få!

  GODNATT!

  SvarSlett
 10. Du er kjempeflink Evelyn!! Ikke noe føles så forfriskende som nye klær når man endelig opplever at klærne man har er for store, mine klær har også kommet til det punktet og det er så godt:) Blir nok herlig å komme tilbake på jobb, heldig er barna som får deg tilbake:) Kos dere med ferien!

  Klem fra Veronika

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg, de e kjempe koselig. Klem :)