fredag 25. juni 2010

41KILO LETTERE OG JEG HAR FÅTT ETT NYTT LIV MEN...

det gjør seg ikke av seg selv..

Dagene og uken flyr, har ikke skrevet så mye om hvordan det egentlig går med min livsstilforandring og prosjekt tilbake til jobb på ei stund nå. Men skal prøve å fortelle litt om hvordan det går i dette innlegget her og så skal jeg prøve å være flinkere til å gi dere en liten oppdatering hver uke fremover. Jeg er jo mye ute på tur fortiden noe som bloggen min har bært preg av også, det er mange bilder fra mine turer på denne bloggen. Slik vill det vell også bli fremover tenker jeg, da det er en viktig del av min hverdag fortiden.

Men som overskriften sier jeg har blitt 41 kilo lettere, og jeg har fått et nytt liv.. men som jeg har sagt hele tiden, dette er ikke noe hokkus pokkus løsning, i alle fall ikke for MEG. Jeg må virkelig jobbe for hver en kilo.. selv om denne opperasjonen er et godt hjelpemiddel.

Jeg tok jo denne opperasjonen 10 februar i år og jeg må si at jeg er strålende fornøyd da... men som jeg skriver jeg må virkelig jobbe for å få dette til å fungere... heldigvis så er jeg fortsatt hjemme fra jobb og jeg har tid til å bruke på dette prosjektet.

For jeg bruke veldig mye tid.. eller rettere sagt jeg prioriterer og bruke mye tid på dette nå, det fordi at dette har vært mitt prosjekt nå siden i februar måned og det blir det også fremover. Jeg bruker mye tid til trim, dvs fortiden turer i skog og mark. Prøve å komme meg ut 2 ganger for dag... dvs to turer på ca en time hver gang.. går ikke så fort og heller ikke så langt, det viktigste er at jeg kommer meg ut. Enkelte dager har jeg en tur men da lengre og kansje en tur som går på fjellet der det er brattere. Nå om dagen består turene mine av en tur rundt her på Visnes / Lyngstad og en tur på Helgåsen som jeg har bilde av lengre nede på bloggen min.

Jeg kjenner at kroppen blir bare i bedre og bedre form og det blir lettere å komme seg opp de bratteste bakkene, jeg er ikke fullt så anndpusten som før og jeg kjenner at det er lettere og flytten føttene og gå.

Trimmen har for meg virka inn på mye, i tilleg til at kroppen har blitt mindre og forma har blitt bedre. Så har det også ført til at jeg har blitt i mye bedre humør og jeg føle at jeg fortiden stråler. Disse gå turene har for meg vært medesin mot mye, og jeg har virkelig fått lufta tankene min når jeg har vært ute å gått tur. Herlig :):)

Det er så herlig å få så mange flotte tilbakemeldinger fra folk i rundt meg.. du ser så bra ut..du stråler eller.. oii hvor du har forandra deg... hvor du har slanka deg osv.. er ord jeg ofte får høre nå. Må innrømme det at det er herlig å få høre dette.. det gir meg en veldig god følelse og hjelper mye på min selvtillit. Jeg nyter komentarene og prøver å ta de innover meg og forstå det at det er meg de snakker om og at jeg har minka i ommkrets.

Akkurat det at å prøve å forstå at det er meg de snakker om jobber jg mye med da, for når jeg ser meg i speiliet så ser jeg fortsatt den 149,9 kilo tunge Evelyn.. ikke den som er blitt 41 kilo lettere, jeg ser meg selv fortsatt som like tung som jeg var da jeg starta på denne prosessen. De gjenspeiler seg i mye.. blandt annet når jeg skal kjøpe noe nye klær.. går rett bort til den største størrlesen i klær selv om jeg nå kan begynne å titte litt på andre størrelser, kan kjøpe topper og slikt nå i vanlige størrelser og det er herlig... og jeg har gått ned flere buskestørrleser.. Men som sagt jeg har fortsatt vannskelig for å se en lettere Evelyn når jeg ser meg i speilet. Kan klare å se det når jeg ser på bilder... men som sagt jeg jobber med saken.

Jeg er nå kommet halveis.. målet mitt er nå 80 kilo ned.. ikke sikkert jeg klare hele dette målet, men et mål må man jo ha... jeg har igjen 9 kilo før jeg er under 100 kilo, og der har jeg ikke vært siden i 1991 da jeg gikk gravid med Marie.. då den milepælen gleder jeg meg veldig til.. det er mitt første store mål og klare å komme meg under 100 klo og være på to siffret igjen.

MEN jeg sliter når det gjelder maten da.. er fortsatt veldig mye jeg ikke kan spise / tåler, viss jeg skal nevne noe som er negativt ved dette så er det at jeg må passe meg velidg i forhold til mat. Jeg må holde meg til mest mulig rein mat eller god gammeldags husmannskost som jeg kalle det... hvitt reint kjøtt, omelett, fisk, knekkebrød er vell det som det går mest i fortiden. Spiser salat, og litt forskjellig pålegg.. går mye i mager smørost, makrellfilet, egg, skinke, og litt hvit ost. Nå er det nå proteiner som er det viktigste som jeg må prøve å få i meg nok av i løpet av en dag. Strever en del med det da i og med at jeg ikke tåle alt. Holder meg unna potet ( bruker mye grønnsaker i stedet ), brød, sauser, gryteretter, eller andre ferdig produkter.

Jeg kan spise en ting en dag og ikke få noe reaksjon for så å få en reaksjon neste gang jeg spise den samme maten / tingen. Har hendt seg noen ganger at jeg har blitt skikkelig dårlig.. da iform av vondt i maven og diare... men stort sett så blir jeg bare veldig trøtt og må sove en time eller to så er jeg helt fin igjen.

Men jeg har etterhvert lært meg hva jeg skal spise og ikke, men av og til glemmer man seg, og når jeg lager maten må jeg også passe på, jeg reagerer på smør , så jeg må steke alt jeg bruke i olje. Eller bruke stekovnen / eller koke maten.

Det kan være litt slitsomt å ha det slik at en må passe seg for alt, og ting må planlegges... hvet jeg at jeg skal noe så prøve jeg å være veldig påpasselig med hva jeg spiser, jeg har kommet inn i ei rutine så det går stort sett greit akkurat det da.

Jeg har alltid mat med meg.. dvs knekkebrød og ei tube med magerost.. de ligger både i veska mi og i bilen.. vannflaska er alltid med meg. Jeg har vært ute å spist og det går også bra... kan spise litt pizza, og jeg spise nå også salat.. så salat med kylling biter er en fast gjennganger når jeg er ute å spiser. Ellers når jeg er i selskap så kan jeg spise litt is og frukt dessert eller coctail.. og jeg kan drikke litt brus... alkohol har jeg ikke prøvd enda..

Er litt slitsomt å ha det slik når det gjelder mat, jeg må legge til at det er ikke alle som får det slik som meg, har flere som er opperert i rundt meg her og mange av de kan spise hva de vill ( så klart ikke så mye ) og de blir heller ikke i dårlig form etterpå. Dette varrierer mye fra person til person. Men jeg lærer for hver dag og lærer meg til å leve med dette, det gjelder bare å være litt mere påpasselig og følge med litt.

Og alt de positive dette følger med seg , veier opp mot det negative.

Jeg har fått et nytt liv og har ikke ville gå tilbake til mitt gamle liv, jeg er så glad for at jeg tok denne opperasjonen, forma er på topp og jeg føler meg bare bedre og bedre for hver dag som går.

Til høsten skal jeg begynne å jobbe litt igjen og det skal bli kjekt. Gleder meg veldig til akkurat det.

JEG KAN TRYGT SI AT JEG HAR FÅTT MEG ET NYTT LIV:):):)

Til slutt noen bilder også i dette innlegget.

Ku

På noen av mine turer har jeg selskap av dyr.. blandt annet av kyr.. fine dyr det og morro å stoppe å prate med de.

Esler

Disse to gikk jeg også forbi en dag..

Santhansaften

Her i fra santhansbålet her på Visnes.. en flott kveld.. men akk i dag er det regn og grått her igjen...og værvarslinga for helga lover ikke akkurat sommervær...

Til slutt vil jeg ønske dere alle en flott fredag med bilde av denne blomsterbuketten.

Markblomster

Ha en flott fredag og helg alle sammen.

Klem fra Evelyn:):)

16 kommentarer:

 1. Jeg må si det igjen at jeg beundrer deg og synes du er så utrolig flink! Har sett noen programmer på TV om slankeoperasjon, og har skjønt at det ikke er noe hokus pokus. Derfor står det stor respekt av dere som tar dette skrittet. Og at du skriver så åpnet om det, det er helt sikkert fint for veldig mange. Jeg synes det er både interessant og fint å følge deg på vegen, og er full av beundring over styrken din. Og fysisk fostring hjelper mot absolutt alt - det ser jeg at du har funnet ut, også. Jeg er sikker på at du når målet ditt, det merkes gjennom det du skriver at du har den rette 'gutsen' til akkurat det. Stå på videre - og det bildet av kua er ubetalelig kult☺ God helg og klem fra meg**

  SvarSlett
 2. Hei Evelyn , Jeg synes du er flink jeg , har no holdt med ett annet opplegg og jeg veit at det ikke er lett . Jeg hører fra andre som har tatt denne oprasjonen og de sier det er det beste de har gjort men alle har vel forskjellige opplevelser hvordan det er i hverdagen . Du får stå på så veit du ikke ordet av det får du har nådd målet ditt . Fine bilder har du tatt også : ) . Ha en flott dag , klem fra meg : )

  SvarSlett
 3. Jeg er helt sikkervpå at du når ditt mål, bare pass på at det ikke går for fort. Min svigerdatter sliter med spising hun og. Hun har gått alt for hurtig ned . Fra operasjonen i desember til nå har hun mer enn halvert vekten .
  Håper for hennes del at det stabiliser seg nå.
  Det med at du fremdeles ser deg swelv som stor er ganske vanlig. Jeg går opp og ned i vekt på grunn av medisener og jeg har vært veldig stor.
  Fremdeles flere år senere går jeg automatisk til der det henger klær i store størrelser.
  Du er flink som kommer deg på tur vær dag.
  Flotte bilder.
  Ha en super helg . Her regner detmen det skulle bli bedre i morgen
  Klem

  SvarSlett
 4. Du er så flink.. Blir imponert jeg:-))
  Et skritt av gangen er vel ofte den beste løsningen uansett,og det virker det som du er flink til.

  ha en super helg.-))

  Mvh Wenche

  SvarSlett
 5. Du er virkelig flink, og turene dine er nok gull verdt i dobbel forstand; en gåtur gjør at man får luftet både hode og kropp.
  Du når nok målet ditt!
  ha ei riktig god helg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 6. Kan tenke meg at dette er tøft,men du virker fast bestemt på å klare det og jeg må si jeg beundrer deg altså,i tillegg så blogger du om det,kjempekul er du. :))God helg til deg. Stoor klem.

  SvarSlett
 7. Ditt innlegg gir også meg motivasjon og jeg gleder meg samtidig på dine vegne Evelyn.
  Ellers så er du en dyktig fotgraf og for noen flotte og gode motiver du møter på dine turer i naturen da, skikkelig søte var dem, alle disse fiebente du viser her:))
  God helg til deg!!!

  Klem fra Jorid!!

  SvarSlett
 8. Hei Evelyn, takk for kjempkoselig tilbakemelding på bloggen min, og takk det samme til deg! Jammen har du mange nydelige bilder her, og du bruker det samme kamera som jeg har, men nå har jeg blitt den heldige eier av ett Canon EOS 50D, og det er stooor forskjell! Jeg er bare så superglad for at jeg har ferie nå og kan vie min tid på å ta bilder, så det kommer masse etterhvert:-). Hverdagen ellers er supertravel! Blir imponert over historien din, du må ha hatt en tøff tid, men det virker jammen som du har ståpåvilje og humør. Legger meg til her og gleder meg til å følge med på prosjektet ditt:-) Ha en super helg!

  SvarSlett
 9. Det er sikkert masse planlegging med alt som har med mat å gjøre. Det høres ikke ut som om det er så lett løsning nei. Tenk at alle de kiloene har fløyet av da. Det må bare være så godt.Synes du er veldig flink.Alle de fine turene du tar. To turer per dag er jammen godt gjort. Jeg ønsker deg lykke til videre. Du Har jo ennå en vei å gå.
  Klem

  SvarSlett
 10. 41 kg, høres utrolig mye ut. Hjelp, du er flink. Skulle gjerne gått ned 25 jeg, jeg er så lita så det skal ikke så mye til før det synes at jeg er fet, er bare 153 jeg....hihi. Og vekta stopper nok på litt over 80 kg. Værste er jo at hva andre mener om vekta mi synes jeg. Her en dag var jeg ikke på en klesbutikk sammen med ei venninne, et sånt sted hvor de ikke har klær hvis du veier over 60. Ho beistet av kjærring som sto der, titta litt sånn skeptisk på meg og sa, tror ikke vi har noe i din størrelse her.....skulle slått ho vet du!!!!!! Ha en super helg!

  SvarSlett
 11. Hei. Det er fantastisk å lese det du skriver. Står stor respekt av at du har klart dette, tross operasjonen. Som du selv sier " det er du som må jobbe for det "! Bra Evelyn, vær stolt av deg selv. Du virker som en jente med enorm ståpå-vilje, så jeg har stor tro på at dette klarer du. Alltid masse fine bilder fra deg, har skrollet meg nedover og sett igjennom alt. Har ikke blitt så mye blogging med meg i det siste, så derfor lite komentarer, men får nok bedre tid til høsten, da vi ikke er så mye ute.
  Følger fortsettelsen av ditt liv, dette er jo tross alt spennede. Må bare si:FLINKA <3

  Ønsker deg en riktig god helg.
  Klem Ann<3

  SvarSlett
 12. Ååååh, endelig ett skikkelig livsstilsendrings-innlegg..... Dette har jeg gledet meg til :)

  Men du, du har gått ned vanvittig mye på kort tid, det er altså imponerende.

  Er svert imponert over treningen du fremviser, to turer på 1 time hver gang...woow....

  Utrolig inspirerende å lese om deg, håper bare jeg kan få flotte resultat også når det blir min tur.

  Har bare den der lungetesten igjen nå.....så må da endelig dato komme.

  Ha en fortsatt fantastisk sommer Evelyn.
  Takk for at du deler med oss-----

  SvarSlett
 13. Hei anonym :)

  skal du oppereres. når tid ?... Lykke til... viss du har lyst til å ha kontakt med meg så kan du få min mail adresse. bare gi meg beskjed og spørr viss det er noe du lurer på..

  Klem

  SvarSlett
 14. Du imponerer! Både når det gjelder trim, mat og åpenhet på bloggen om livsstilsforandringen. Takk for at du deler med oss lesere. Du inspirerer nok mange med dette. Håper inderlig at du når ditt mål!

  Jeg har jo sett av alle innleggene dine at du går mye turer, så vi nyter godt at denne trimmen din vi også. Masse flotte bilder du har tat på trimturene dine.

  Takk for koselig kommentar på bloggen min. Kanskje du kan reise til mitt paradis en vakker dag. En ting er sikkert; du ville kose deg og det ville helt sikkert bli mye fotografering!

  Lykke til videre og en riktig god helg til deg.

  Klem

  SvarSlett
 15. God morgen !
  Så imponerande resultat du har klart allerede nå. Det står det all respekt av. Du klarer nok målet ditt, bruk god tid.
  Her er det pøsregn i dag, da slipper eg å vanne alle planter rundt omkring (hihi!!). Og så skal huset få ein gjennomgang med vaskefilla for det trengs . Har jo mange fine ting å pakke ut fra Tønsbergturen min også, ...... fin måte å lure seg sjøl til å vaske på !!!
  Kjempeflotte bilder hos deg som vanlig.
  Ha ein flott dag (du er vel ute på tur alt du ?) klem fra Sigfrid.

  SvarSlett
 16. Jeg er "stum av beundring"! Og at du kommer deg ut hver dag er veldig bra! Jeg bestemmer meg for slike ting jeg også,....og så går det bra i to-tre dager...og så finner jeg en unnskyldning... Uffa, jeg er håpløs!
  Tusen takk for kommentarer på min blog!
  Og ei riktig god helg til deg og dine også!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg, de e kjempe koselig. Klem :)