tirsdag 11. august 2009

LITT OM MIN SLANKEHISTORIE.

Da fant jeg ut at de var på tide å begynne å skrive noen ord om hva som skal skje i løpet av høsten og førjulsvinteren, men først vill jeg fortelle litt om hva jeg har gjort for å prøve å slanke meg / legge om livsstilen tidligere.

En del av bloggen min kommer til å være viet dette temaet fremover, men også bilder og ting og tang som jeg gjør ellers kommer til å være med her i bloggen min.

Jeg har nå hele livet vært tykk / kraftig og mobbing og erting på skolen var en daglig hendelse, var glad den dagen jeg slutta på barneskolen og kunne begynne på vidergående og starte et nytt liv med blanke ark. Hadde diverse slankeopplegg i skoletiden og opp i gjennom ungdomsiden og voksen alder.

Har prøvd mange slags kursopplegg inkludert pulverkurer.. hvem kjenner ikke til føelselsen av at slike ting veks i munnen på en...

I mars for 3 år siden bestemte jeg at nå skulle jeg klare dette.. så jeg begynte på kurs igjen gjennom Grete Rode, fikk også lov å være slankeblogger på Gete rodes vektklubb, er og var mange som fulgte meg der. I løpet av de 3 årene gikk jeg ned og opp som en jojo.. klarte ikke å holde meg til opplegget og spise de jeg skulle og da skal man nå heller ikke forvente at man skal klare å gå ned i vekt heller da..

Grete rodes opplegg er ellers et kjempe fint opplegg da syns jeg, der det e nok mat og man slipper og gå å være sulten, de er et opplegg der man skal lære seg og leve på sunn og fornuftig mat, mat som hele fameleien kan spise, eller kan man heller si god og sunn hverdagsmat. Man lære om kostholdet og om motivasjon / tankegang, og de e snakk om trim. Et opplegg som jeg absolutt kan annbefale te alle som ønske å ta av noen kilo.

Jeg gikk nå en del på dette opplegget da, men så lenge jeg ikke spiste slik jeg skulle men heller,begynte å spise mere og usunt så ble de heller ikke resultater.

I fjor på denen tiden begynte jeg uten å snakke for høyt om de å sysle med tanken på en opperasjon for å klare å få bedre hjelp te å gå ned i vekt. Har mange venner som har tatt denne opperasjonen de fleste med godt resultat.

Så etter mye tenking gikk jeg til fastlegen min for å få han te å søke om opperasjon for meg,var inne te vurdering her tidligere i år på sykehuset i Ålsesund. Og er å fast bestemt på å ta den opperasjonen for å klare å komme meg ned de kiloene jeg må.

Er klar over at dette ikke e noe hokkus pokkus løsning og at jeg må jobbe selv etterpå for å klare å gå ned i vekt, men jeg ser på de som et hjelpe middel for å klare å endelig komme meg ned og få en bedre livskvalitet. Håper også at når jeg er ferdig med opperasjonen så får jeg brukt noe av de jeg har lært på de mange grete rode kursene som jeg he gått.

Har jo ganske mange kilo som ska ned da, over 60 kilo må av, prøve å ikke tenke på de for da blir jeg motløs, men heller sette meg små dele mål. Men de er nå i alle fall de jeg må ned.

Per i dag så klare jeg nå ikke jobben min, de blir rett og slett for tungt for kroppen, jeg som før var veldig aktiv er satt lit tilbake, alt er tungt og trasig, de sosiale livet er begrenset og jeg føle meg elendig.

Jeg vill ikke være slik som nå.. så da e valget lett, opperasjon er eneste utvei nå for meg. Glede meg veldig til å starte på prosessen frem mot opperasjonen i løpet av høsten / førjulsvinteren.

Første post på de programmet nå blir informasjonsmøte 4 september og så skal jeg te ernæringsfysiolog 7 september.. så regne jeg med at de vill gå slag i slag fremover.

Kommer te å skrive litt om hvordan tiden fremover til opperasjonen blir og tiden under og etter opperasjonen.. jeg vill dele min opplevelse og min vei til et lettere liv med dere. Både i ord og bilder, vill prøve å være så ærlig som mulig og fortelle hovrdan de er.

Har nå som sagt hadt blogg tidligere på Grete Rode, og der lot jeg de som las den ta del i både mine oppturer og nedturer og de kommer jeg nok til å gjøre også nå.

Håper de er mange som vill følge med meg og kommer med inspill, kansje er de noen av dere mange som var innom bloggen min på Grete Rode som kommer innom her også, håper jeg hører fra dere da.

Vellkommen skal dere være til å følge meg fremover mot mitt mål som er å klare å ta av meg mange kilo og til slutt klare å komme meg til bake på jobb.

12 kommentarer:

 1. Masse lykke til framover:0)
  Har ein kamerat som tok slankeoperasjon i Førde i september i fjor, og han har no gått ned 60 kilo....
  Sjølvbiletet er totalt forandra og han har fått eit heilt nytt liv fysisk og psykisk.
  Kjenner og til ein som har tatt av 95 kilo etter slankeoperasjon i august i fjor...

  SvarSlett
 2. Jeg kjenner meg igjen i masse du skriver her!
  Det blir jammen spennende å følge deg og bloggen din fremover! Kjenner også flere som har vært igjennom vellykkede operasjoner!
  Ønsker deg MASSE MASSE lykke til!!!
  ;-)
  Klem Trulto;-)

  SvarSlett
 3. Først må eg takke for alle fine ord du legg igjen i bloggen min, tusen takk :-)

  Så er eg heilt enig med deg at Grete Roede er supert. Eg har ikkje hatt vektproblemer sjølv, men eg har ein sambuar som så gjerne vil gå ned nokre kilo. Han gjekk på GR-kurs, og det funka kjempebra så lenge han holdt seg til planen. Eg er kokken i huset og må derfor lage all denne maten, og det er MYKJE å tenke på. Utruleg mykje mat ein får, men det krev planlegging.

  Eg skjønnar godt kva du meiner med at det er vanskeleg å motivere seg over tid. Slik har sambuaren min det og. Det går så bra den første veka, men så vert det med det. Derfor er det kanskje ikkje så dumt med ein operasjon som verkeleg gir resultat og som kan motivere ein til å fortsette livsstilen. Det er noko med å oppleve eit nytt liv på kroppen, ikkje berre verte fortalt det av andre.

  Eg ønskjer deg lykke til på alle måtar, eg heier på deg. Skal følge med deg :-)

  SvarSlett
 4. Gjør som de før meg og ønsker deg masse lykke til.
  Vet om mange som har tatt den samme operasjonen og har rast ned i vekt etterpå. Folk har ikke vært til å kjenne igjen. 40-60 kilo på et halv år. Helt hårreisende. På en positiv måte. Eneste problemet i følge dem er at de fortsatt er "tjukke" inni hodet. Vel, ikke tjukk i hue. Men de ser fortsatt på seg selv som kraftige og overvektige, for hjernen rakk ikke å følge med i slankeprosessen. Men jeg regner med det må bli slik etter mange år med overvekt, at det er en omstillingsprosess.
  Håper uansett det vil hjelpe deg på vei. Og jeg kommer absolutt til å følge med i prosessen. :D

  SvarSlett
 5. Hei!
  Takk for denne flotte bloggen.... du gi enormt med inspirasjon te oss andre så au slit me vektæ:o)
  Kommer til å følge med på bloggen din, og ønsker deg lykke til! Dette blir nok en spennende høst....

  Må vel også nevne dine fine bilder fra averøya og atlanterhavsveien..nydelig!!!
  Hilsen canala.

  SvarSlett
 6. For et fantastisk innlegg! Jeg synes du er supertøff som forteller og som tør å gå gjennom det du nå skal!
  Jeg skal garantert følge deg på veien og heie på deg! Masse lykke til, du klarer det du selv bestemmer deg for å klare!
  Vi sees :o)
  Tudelu:o)

  SvarSlett
 7. En liten hilsen fra en i Vektklubben til Grete Roede! Lykke til videre!
  Klem fra Kristepine

  SvarSlett
 8. Kjempeflott blogg:))
  Kjem til å følge med på den vidare.
  Lykke til både med operasjon og livsstilsendring:)

  Klem:)

  SvarSlett
 9. Lykke til med operasjonen! Det virker som du er motivert og vet hva du går til. Jeg har gått ned 55 kilo på egen hånd, men må si at jeg beundrer dem som går i gang med operasjonen. For som du sier det er ikke bare operasjonen, arbeidet starter etterpå! Regner med at vi får høre om dette her på bloggen!
  Stå på videre :)
  Jeg synes du er kjempetøff som deler dette med andre på bloggen din. Det fører til at flere kanksje finner mot til å gå i gang med livsstilsendringer! Ha en fin dag.

  SvarSlett
 10. Lykke til videre med kampen mot kiloene.
  Du er en tøff dame, som takler både motgang og medgang. Dette klarer du nok også.
  Kommer nok til å følge deg videre i denne bloggen også, som jeg har gjort tidligere.
  All ære til deg.
  Klem fra Sizzi i vektklubben

  SvarSlett
 11. kjempe fin blogg....vet du klarer deg bra nå når du har kommet så langt.
  men det er ingen dans på roser det kan jehg skrive under på, men operasjon er en ting som har forandret livet mitt opp ned, har fått livet i gave og blitt født på ny.
  hilsen LNN

  SvarSlett
 12. Hei!

  Kjempeflott blogg du har. Jeg tok slankeoperasjon i Førde for 2 år siden. Jeg veide 191 på operasjonsdagen. Idag veier jeg ca 97 kg, så dette har gått fremover. Lykke til:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg, de e kjempe koselig. Klem :)