onsdag 3. mars 2010

I DAG ER DE 3 UKER SIDEN JEG BLE OPPERERT. .Dagene og ukene går fort, kan nå fortelle litt om hvorda de går på min vei til ett lettere liv.

Har brukt de 3 ukene som har gått siden opperasjonen til å komme meg inn mat rutiner og finne ut hva jeg skal spise og ikke kan spise. Og ikke minst jeg prøver hver dag og få i meg nok å drikke. En trimtur hver dag på ca en halv time prøve jeg også å få til.


Den fysiske forma er bra, har ingen smerter lengre etter opperasjonen og jeg har fått tatt stingene, ser ut som om sårene også er fine så kansje jeg for en gang skyld slipper unna betennelse i sårene. Forma blir bedre og bedre for hver dag og jeg kjenne at jeg begynne å bli moden for litt annen trim eller lengre gå turer. Får se hva jeg finner på, så lenge som at de er så mye snø som de er nå så er det ikke så mange muligheter her hjemme, har lurt litt på å prøve å ta opp igjen litt lettere trening på helsestudioet, men tenkte jeg skulle vente ei uke til de var gått 1 måned i alle fall.


Men jeg sliter veldig med maten da, prøve jo å spise hver 3 time , men det er så lite jeg får i meg at jeg også har begynt å spise litt innimellom, har prøvd meg frem på matfronten og funnet ut at de er flere ting jeg ikke kan spise, men holder jeg meg til vanlig mat som er hjemmelaget fra grunnen av eller kylling produkter så går det bra. Har kutta ut potet, og brødskive, spise stort sett bare knekkebrød og vanlig middag. Holder meg til skinke, egg og magerost på knekkebrødet, har prøvd meg frem og funnet ut av slik som leverpostei, og hvit ost ikke er det beste for min mave fortiden. Drikker mest vann, men tåler litt appelsin jucie ( 100 % ren jucie , i plastflaske . Kjøpt på rema ) utblannet i vann. Men de å få i seg nok drikke er noe som er en stor utfordring, men har blitt flinkerere enn jeg var tidligere.


I og med at jeg har hatt litt problemer med mat og drikke, så har jeg vært en del svimmel og uvel, men de to siste ukene nå har gått bedre. Spiser jeg mat jeg ikke tåler så blir jeg veldig trøtt og kan sove i flere timer etterpå. Er viktig å få i seg nok mat og drikke, de dagene jeg får til det så er jeg også i mye bedre form, ellers så holder jeg meg unna alt som er søtt og som kan gi dumping.


Men skal jeg være helt ærlig så må jeg si at de siste 3 ukene har vært tøffe, jeg har nå hele tiden vært klar over at dette ikke er noe hokkus pokkus løsning og at livet etterpå ikke bare er solskinn. Humøret varrierer mye og det er mye tanker som svirrer rundt omkring. Av og til så lurer jeg på hva jeg har gjort, og om jeg har øddelagt livet mitt,savner kosen med den gode maten, og av og til så savne jeg maten som jeg spiste før opperasjonen.


Men.. prøve å tenke positivt og se fremover, jeg kjenne at energien kommer tilbake sakte men sikkert, de har forsvunnet 13 kilo fra min kropp siden jeg begynte denne prosessen, så det går nå fremover. Så alt i alt så vill nok de positive sidene etterhvert veie opp mot de som jeg syns er trasig med dette. Og etter hvert som jeg klarer å finne igjen meg selv så blir nok det bedre etterhvert.


Akkurat nå lengter jeg bare etter våren, er lei snø og kulde. I dag begynte de å snø igjen.. er veldig fint når sola er fremme og de tiner nå en del snø, men når det begynner å sne igjen så føler at envåren er langt unna. Men det blir vell i år også.


Jeg lengter etter at de skal bli slik som på bildet over innlegget her. Ellers så vill jeg takke for mange svar her på bloggen min, kjempe koselig. Kommer stereke tilbake jeg etterhvert, har rett og slett ikke kapasitet til å være så mye innom dere andre.

Ha en flott onsdagskveld:):)

Klem til dere alle:)

18 kommentarer:

 1. Heisann! Så godt å lese at det går bra med deg!! Langt på vei nedover har du også kommet!! Gratulerer!!
  Lykke til videre ned!!
  Jeg kommer innom snart igjen..
  Og snart er det vår, selv om det neste er utenkelig med den snømengden vi har på østlandet..

  Stor klem fra XXL

  SvarSlett
 2. Du er så flin,og har så fin holdning.
  Dette går bra,ett skritt og en dag av gangen..


  Mvh Wenche

  SvarSlett
 3. Hei.Kjekt att det går bra.Tenker på deg.Stå på.Og du er kjempe flink.Nå går det mot vår.Deilig.Ha en kjempe fin Torsdag.Klem fra Bodil..♥♥

  SvarSlett
 4. Det er jo ikke gjort i en håndvending å forandre mange års kostvaner og daglige rutiner. Synes du er veldig flink jeg .. :o)

  Utrolig fine naturbilder i innleggene under her.

  Håper du snart får kontrollen med dette og at du slipper smerter og/eller svimmelhet.

  Ha ei fortsatt flott uke - dette klarer du vettu :o) Klemmer!

  SvarSlett
 5. Hei!!
  Du er kjempe flink !!Ønsker deg lykke til videre!! Dette blir veldig bra for deg.Kjenner flere som har tatt operasjon og det er velykket!!
  Det vil bare gå bedre og bedre ,lettere og lettere:)))Stor klem fra Geir(Høgtun-venn).

  SvarSlett
 6. dette går jo kjempebra, det er mange som får det sånn etterpå.
  Jeg syntes du er utrolig modig.
  Og følger spent med på veien din videre . F

  SvarSlett
 7. Hei igje xxl - e så koselig at du er ei av de som er innom her, så bare ta en titt inn hit igjen du. Fortell gjerne litt mere om hvordan de går med deg. Klem til deg :)

  Hei Geir :) sååå koselig at du stakk innom her er tur, de var overraskende. Setter pris på deg og alle som er innom her og legg igjen spor etter seg. Stor klem til deg også :)

  SvarSlett
 8. Hei Eve!

  gratulerer med vel overstått operasjon og 13 kilo ned. Så flott!
  Jeg har fulgt med deg siden blogging på GR og jeg synes du er spenstig som deler med oss andre. Jeg har holdt vekta , unntatt 4 kilo som sniker seg på iblandt, men jeg tar dem av igjen mens de er 4 eller færre. Når de blir mange så er de så vonde å slå tilbake, disse kiloene.

  Men jeg kjenner meg igjen i det du skriver om å savne maten du spiste før. Det er et viktig poeng du har der tror jeg . Jeg hadde faktisk sorgopplevelse da sluttet med sjokolade, fortsatt smaker det ikke så godt som før, ikke engang de lilla påskeeggene gir samme tilfredstillelsen som før. MEN hvis jeg spiser sjokolade 2 eller 3 dager på rad, så er det tilbake, suget etter sjokolade og den utrolig deilige følelsen. Jeg har derfor med sorg erkjent at sjokolade kan jeg ikke spise 2 dager etterhverandre, uansett hvor liten bit eller i hvilken form ( kake, varm kakao, sjokoladestrøss på isen, melkesjokolade, kokesjokolade eller listen er jo endeløs) så må jeg ha minst en dag uten sjokolade. Det er skikkelig trist, faktisk! Men det er jo et valg. Men jeg er kjempefornøyd med vekta og vil ikke bytte tilbake, men fortsatt og nå er det fire år siden , kan jeg kjenne tristhet og nedstemthet over dette. Mat og følelser det er noe helt spesielt!!!

  Jeg oppfordrer deg til å holde litt fast i den tanken om at du savner med maten, er det noe du kan gi deg selv / eller få av andre i stedet????

  Jeg ønsker deg virkelig lykke til og jeg er helt sikker på at det er det mentale arbeidet du gjør nå som skal sørge for at du får det gode livet akkurat du fortjener.

  Dette greier du!

  Klem fra Tus

  SvarSlett
 9. Kjære kjære Evelyn.

  Det er så fantastisk å høre at du er kommet i gang....tenk det, minus 13 kg. Hurra. JEg er sååå glad på dine vegne.

  Håper inderlig alt bare blir bedre og bedre.

  Kjempeklem fra J.

  SvarSlett
 10. Hallo og takk for hyggelige kommentarer hos meg. Du er så hjertens velkommen og håper du kan finne noe av interesse og kanskje noe til hjelp.

  Jeg har ikke hatt lang tid på bloggen din enda, men gleder meg til å bli enda mer kjent med deg. Jeg kan allerede si at jeg er sikker på at jeg finner noe til inspirasjon for min del. Det gjør jeg hos alle mennesker og på alle blogger.

  Har stor forståelse for dine problemer, eller skal vi si oppgaver? For det er vel det? Oppgaver kan løses, tenker jeg. Gleder meg over enda et menneske som jeg kan gi oppmerksomhet og som allerede har gitt med det. Det trenger vi alle tror jeg. Bak fasadene våre ligger det mye som ikke kommer frem, mye av det vil vi ikke ut med, mye kan vi ikke ut med av forskjellige grunner. Det er godt å ha noen som bryr seg.

  God helg og god fremtid ønskes deg!

  SvarSlett
 11. Hei.
  Så fint å høre at det går fremover med deg, selv om du også sliter med noen problemer. Jeg tenker at alt det negative vil veies opp av en letter kropp, og en også letter hverdag som du selvfølgelig vil få. Stå på, dette klarer du.

  Selv holder jeg på å ta av noen få kg, snakk om 6-7, men det er ikke lett det heller skal jeg si deg. Holder meg unna alt som er godt, men skal klare det. Hvis du ser min fylte loff, så må jeg bare si at den ble servert til gjester, og jeg smakte ikke en eneste bit selv.

  Ønsker deg lykke til på veien til ett lettere liv.

  Klemmer fra Ann<3

  SvarSlett
 12. Nå har jeg fått vært igjennom alt du har skrevet om operasjonen og tida etterpå.
  Kan forstå at dette er tøft. Men du står på og da går det nok bra.
  Ønsker deg masse lykke til videre :)

  SvarSlett
 13. Nydelige bilder du viser her. jeg lengter også etter våren. Vi har så masse snø i bergen i år, men i dag begynte det å regne igjen. herlig for da er det håp om at snøen forsvinner. Det er ikke så greit å gå tur akkurat nå, men det kommer seg vel. Ønsker deg fortsatt lykke til. Du er tydeligvis i en tilvenningsfase nå. Sikkert ikke enkelt. Stå på. Tenk på hvor deilig det skal bli å bevege seg til sommeren

  SvarSlett
 14. Masse lykke til videre på din vei - dette greier du, det merkes "mellom linjene", det. Skjønner godt at dette er tøft, hele livet skal jo endres. Men du greier det - jeg er helt sikker i min sak. Følger med deg videre, takk som deler! Klem til deg**

  SvarSlett
 15. Åy, 13 kg er sannelig ikke verst!! :D Forhåpentlig vis vil ting gå enklere etter hvert, om man tar tiden til hjelp :) Jeg synes virkelig at du gjør en god jobb, Evelyn!!

  SvarSlett
 16. Hei Tus:):) så koselig de var å høre fra deg her inne hos meg da.. har vært inne på siden og sett etter deg, hvor finner jeg deg nå??
  Så flink du er som tar tak i de med en gang.. kjempe flott at du har og klarer deg så bra da..

  Takk for lykke ønskninger:):) Klem til deg Tus.

  Hei anonym / J.

  Takk for klemmen.. kjempe trivelig at du er innom her. Klem til deg også.

  SvarSlett
 17. Hei!
  Har tittet litt innom her iblandt,spennende med GB.Tok det selv i november, og formen og mat/drikke inntaket nå, og da kan ikke sammenlignes....Hadde også litt startvansker,spes. med tanke på nok drikke.Men nå er det gått 3 mnd og alt har blitt myyyye lettere!! også jeg...;) Må minne meg selv på ofte nok måltider ,særlig når det er hektiske dager. Men det går veldig bra! Å de "hjelp hva har jeg gjort tankene" har jeg ikke hatt på lenge...veldig fornøyd! Stå på videre!! Det løser seg litt etter litt!! ;) mvh E

  SvarSlett
 18. Til Anonym / E Så kjekt at du er innom her en tur da.. kjempe greier at du forteller litt om dine erfaringer. Håper du kan legge igjen en hilsen til meg senere også å fortelle litt om hvordan de går og har gått med deg... er så kjekt å høre hvordan andre har de som har tatt denne opperasjonen.

  KJempe fint å høre at de går så bra med deg ..

  Motiverende:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg, de e kjempe koselig. Klem :)