tirsdag 16. februar 2010

ENDELIG ER JEG FERDIG MED OPPERASJONEN OG JEG KAN ..

starte på veien for å få en bedre livssituasjon.

Nå er de noen dager siden jeg kom hjem fra Ålesund, i morgen er de en uke siden jeg va opperert. Utrolig hvor fort denne uka har gått. Jeg kom jo til sykehuset tirsdag for ei uke siden, de var ei meget spent Evelyn som troppa opp på motagelsen, ikke minst fordi jeg var spent på hva som venta meg og hvem jeg skulle dele rom meg, viste jo om Berit da, men i tilegg så kom de ei dame til, og de var Karin , og vi fant tonen for første stund. Disse to jentene gjorde sykehus oppholdet til en kjempe opplevesle, vi lo og hadde de veldig morro den første dagen og kvelden, resten av oppholdet var vi mere dempet, men vi kunne prate sammen og ha de veldig kjekt sammen, vi trivdes godt sammen og kunne prate om de meste. Er lenge siden jeg har ledd så mye som jeg gjorde denne første dagen og om kvelden, er mange episoder som kunne vært nevnt, men navlevaskingen, de to sykepleier studentene som skulle utføre de.. lurte sikkert på hva slags gale hus dette var hehe.. vi lo og lo... er mange episoder jeg kan nevne.. men de taler vel for sitt da de lukka stilt og rolig døra til rommet vårt ( mens de ande rommene hadde dørene åpne ).. He he...


Berit, og Karin.. tusen takk for et kjempe hyggelig sykehusopphold, det var godt å ha dere der og vite de at dere brydde dere . En klem til dere begge.. en ekstra stoor klem går til Karin, tenker på deg. Jeg gleder meg til vi kan treffes igjen.

Som sagt kom jeg dit på tirsdag, var en del forundersøkelser av lege, og samtale med anestisykepleier den dag, i tilegg til at vi fikk tilldelt rom. Var godt både å få snakke med lege og få en liten samtale med anestisykepleier om hva som skulle skje dagen etter.

Jeg må innrømme at da jeg våkna dagen etter, så var jeg velidig spent men også litt redd for hele greia.. etter en dusj så var de bare å vente til de ble min tur til å gå ned på opperasjonstua, jeg var nr.2 etter Berit.. og klokka halv ellve var de endelig min tur. Nå jeg gikk nedover ble jeg både nervøs og redd, var verst syns jeg å ligge i senga utenfor opperasjonssua og vente på tur, da kom virkelig nervene. Men utrolig nok da jeg kom inn på stua og så alle pleierene der og de begynte å snakke til meg, så følte jeg roligheten deres og tryggheten komme, må berømme de som jobber der så rolig og vennlig.. fikk meg til å slappe av, og de var bra. Fikk jo full narkose så jeg huske ikke noe annet en at jeg ble lagt godt til rette på opperasjonsbordet før jeg falt i søvn, det neste jeg huske da er at jeg våkna på inntensivavdelingen.

Hadde jo litt vondt noe som er naturlig etter en slik opperasjon, fikk også litt problemer med pusten og pulsen, den ble vell høy og jeg hadde problemer med å få puste som igjen førte til litt panikk. Dette førte til at jeg måtte tillbringe noen timer mere der nede, før opperasjonen hadde vi fått på noen strømer som skulle forhindre blodpropp, de viste seg at disse var litt for stram for meg, med en gang jeg fikk av de etter en stund ble jeg bedre, pusten roa seg og pulsen gikk ned. Men de var en veldig ekkel opplevesle syns jeg. Men med så flinke pleiere som var der nede så følte jeg meg nå helt trygg, hadde nå også litt ekstra lege tillsyn der nede i tillegg. Og de var betryggende.

Så snart jeg kom meg opp på avedlinga var jeg oppe av senga og den første natta så satt jeg i en stol og sov eller gikk ute i gangen, en del luftsmerter gjorde sitt til at de ikke var så godt å ligge. Kvikk var jeg også så jeg hadde ikke helt den store roen i kroppen til å ligge helt i ro. Men litt søvn ble de nå i senga den natta også. Dagen etter gikk med på å få i seg nok veske, gå litt rundt omkring for å slippe luftsmerter og prøve å komme seg i form igjen. Den dagen fikk vi ikke spise noe, kunn drikke vann og saft.


Derfor gledet vi oss voldsomt til å få drikke suppe dagen etter, denne koppen var de vi fikk og jeg klarte ikke å drikke mere en halvparten,resten av dagen fikk vi også suppe og så måtte vi drikke en del vann i tilegg. Dagen gikk med til å slappe av og prøve å komme seg i form, jeg følte meg i veldig god form jeg da så jeg gikk en del rundt omkring i korridorene, men de var også godt å hvile innimellom. Hadde fysioterepeut innom for å snakke litt om trim og slike ting etter opperasjonen. Ernæringsfysiologen var også innom for å snakke litt med alle oss som var opperert den uken, var greit å få noen tips om hvordan kostholdet skulle være etter opperasjonen.
Dagen etter så fikk vi endelig prøve å spise litt brødskive, og gjett om de var godt å få noe å tygge på etter 2 uker på pulver + disse dagene med bare drikke og suppe. Denne dagen skulle vi også hjem, jeg gleda meg veldig til å komme hjem, drosjeturen hjem ble lang, så jeg var sliten når jeg kom hjem. Da var de godt å finne godstolen.

Hadde et fint sykehus opphold, mange flinke pleiere og folk i rundt oss, dette er utsikten fra rommet der vi lå.
Nå er jeg altså kommet hjem, formen har vært bra, men sliter litt med å få i meg nok å drikke og nok mat, men de kommer seg for hver dag som går.
Nå er jeg i alle fall klar til å begynne på mitt nye liv, de første 3 ukene har 10 kilo forsvunnet, 4 av disse den siste uka, nå blir de spennede å se hvordan de går fremover. De er nå jobben begynner, men jeg går på med friskt mot , gleder meg til fortsettelsen.
Klem til dere alle som er innom bloggen min:):)

14 kommentarer:

 1. Så kjekt at operasjonen er vel overstått!
  Med 10 kg borte, er du jo godt igang!
  Lykke til videre!
  klem

  SvarSlett
 2. Glad over å høre at alt har gått fint, synes du er modig og flink!

  Lykke til videre denne uken!

  Klem Lenemora

  SvarSlett
 3. Hei.Kjempe bra att du er ferdig nå med opperasjonen å att det jikk bra.Har tenkt på deg.Hun som kom fra avlastning å hentet Andreas på Fredag å skulle ta han med seg dit.Har også jort det samme får ca ett halvt år siden.Naboens datter.Har blitt så slank litt efter litt.Hun har også nå efter på møtt de som hun var sammen med dær.Godt bra med alle sammen sa hun.Lykke til tenker på deg.Masse klemmer fra Bodil...

  SvarSlett
 4. Fint å ha lagt denne fasen bak seg, kan eg tenkje meg! Lykke til vidare!

  SvarSlett
 5. Så fint å se at det går bra med deg. Må være en deilig følelse at operasjonen er overstått - og så fikk du to gode venninner på kjøpet, også! 10 kg allerede, da er du jo godt i gang - må være veldig motiverende, dette! Lykke til videre! Klem**

  SvarSlett
 6. Så flott at alt gikk bra, nå kan du bare se framover.
  Lykke til på veien videre
  Stoor klem

  SvarSlett
 7. Så godt med vel overstått operasjon .. og når du allerede har sett god reduksjon på vekten - må det vel sies å virke :o) Blir spennende å følge deg fremover. Selv har jeg ikke fått noe svar på min søknad .. men TTT i helsevesenet har jeg skjønt .. :o) Lykke til!

  Ha en kjempefin onsdag - klemmer!!

  SvarSlett
 8. Så bra at du er komt på andre siden av operasjonen.Jeg kjenner flere som har gjort det og alt har gått bra. Ønsker deg lykke til. Vi sees i bloggen.

  SvarSlett
 9. Hei Evelyn

  Da var det overstått, og jeg ønsker deg lykke til videre. Dette her kommer til å gå bra.
  Gleder meg til å følge deg framover.

  Klem fra Siv ( Rolls )

  SvarSlett
 10. Heisann. Kjekt du vil følge meg. Legger meg til hos deg.

  Smil fra L

  SvarSlett
 11. Hei ! Så flott at operasjonen din gikk bra. Ønsker deg masse lykke til framover. Klem.

  SvarSlett
 12. Kjære deg såååå spennende å fint å høre at det har gått sååå bra!!!
  Gleder meg på dine vegner. Blir fortsatt spennende å se hvordan det går fremover....
  Klem fra Meg
  ;O)
  Nb! Husk å ta masse bilder nå!!!

  SvarSlett
 13. Takk til også for et fin opphold ved Ålesund Sykehus :)

  SvarSlett
 14. ÅÅÅÅÅ så bra at du er ferdig nå..... NÅ starter LIVET.

  SÅ flott at dere tok bilder sammen på sykehuset. det gjorde ikkke vi og tro meg det angrer jeg på. er jo kjekt og se hvordan "vi" så ut dagen man ble opereret.

  et godt råd på veien nå er husk å TA MÅL PÅ KROPPEN: når du kommer til et platå så kan du se at kroppen minker uansett

  klem

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg, de e kjempe koselig. Klem :)