mandag 18. januar 2010

NOEN TANKER I SENE NATTEN .

Nå har jeg sittet og lest meg gjennom mange blogger mye trivelig å lese og mange flotte bilder, fine håndarbeid og se rundt omkring. Koselig lesning.

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer fra dere som er innom bloggen min, kjempe koselig de. Ikke alltid jeg rekk å lese og kommentere deres blogg, men prøver å stikke innom dere så ofte jeg kan. Koselig å sitte å lese om deres interesser og ting som skjer hos dere.

Nå e de sene natta her, klokka er snart kvart på 1 og jeg skulle vell egentlig vært i seng for lenge siden, men ble sittende oppe å lese her inne og tenke litt i kveld.

Nå er vi jo kommet godt og vell over halvparten av januar måned, og for dere som følger med meg så vet dere at jeg går og venter på å få slankeopperasjon og at jeg igjen har fått nye dato nemlig 10 februar. Etter at den ble utsatt her i desember måned på grunn av at et sår etter en annen opperasjon jeg har hatt ikke har grodd ( er jo et åpent og dypt sår ), var hos legen her forleden og han sa at såret gror veldig sakte. Så nå spøker de vell egentlig for at jeg kan få opperasjon den 10 februar også, men jeg avneter til den 25 januar før jeg sier noe mere om dette. Da skal jeg til Ålesund og da får de som skal opperere se på de såret.

Jeg begynner nå å bli mektig lei, lei av å gå hjemme, men har ikke noe annet valg da jeg ikke er i stand til å klare jobben min i barnehage sånn som jeg er nå. Har permisjon frem til 1 august i år fra den jobben. Så jeg har nå enda noen månder å gjøre på i forhold til de å bli frisk og klare å komme meg på jobb igjen.

Jeg er lei av å være stor, av og ikke klare ting som jeg har lyst til og av å ha en redusert livskvalitet, er så mye jeg har lyst til som jeg rett og slett ikke klare nå, når en bli sliten bare av å støvsuge så sier de seg selv de at noen store utskeielser på trim fronten ikke går ant. jeg savner spinning, gå turer i fjellet og være med på aerobikk, er ikke så mange måndene siden jeg var med på dette selv.

Jeg savner de å kunne gå ut, kle meg skikkelig og føle meg vell i de klærne, savne de å kunne gå ut på en pub eller andre ting og føle meg vell og bli godtatt for den jeg er.

Jeg er dritt lei av å prøve å se de positive i ting og late som om alt er ok og si når noen spørr hvordan jeg har de.. at jo da jeg har de bare bra. Jeg er dritt lei av å kjenne på ondter her og der som jeg hvet skriver seg av overvekten, prøve å ikke si så mye om de og klage så mye over de, men de som kjenner meg og ser meg hver dag, de ser hva jeg sliter med.

Ja da de går ant å begynne å slanke seg selv ved å legge om livsstilen og spise mindre, men når en skal ned så mye som meg.. totalt ca litt over 70 kg så e de vannskelig å motivere seg og se de små dele målene på vei mot de store målet, bare jeg tenke på alle de kiloene som må av så blir jeg depprimert. 70 kilo er nå veldig mye men e det som må te skal jeg komme ned i normal vekt .

Har jo prøvd alt som kan gjøres, og nå går jeg å venter på min siste sjans som er denne opperasjonen.

Håper at jeg etter hvert skal klare å finne igjen meg sjøl og finne igjen den blide og muntre jenta som jeg egentlig hvet jeg er, og jeg skal få tilbake livskvaliteten min.

Jeg gleder meg til tiden fremover, men må nok smøre meg med tålmodighet videre fremover tenke jeg. Får nå bare trøste meg med de at før eller siden blir de min tur til å ta slankeopperasjonen og få muligheten til et nytt liv.

Det var litt tanker fra meg i natten, ærlige tanker kansje for ærlige, men jeg har valgt å gjøre de slik inne på bloggen min.. og da blir de også ærlige tanker fra meg i kveld.

Ha ei god natt alle sammen og en fin dag i morgen :)

Klem til dere alle :)

Photobucket

17 kommentarer:

 1. Hei.
  Jeg kan godt forstå deg. Dette med å slite med overvekt og verking. Det veærste er å ikke klare det daglige, alt man er vant til å gjøre. .
  Hos meg er det lungene og leddgikt ++.
  Jeg skulle gjerne godt i fjellet, plukket bær og gjort alle ting jeg klarte før. I dag er det et ork å førsøke seg på tungt husarbeid, da går det mye på akutt medisin.
  Du skal se når du får denne operasjonen så letter det bra på det mmeste.
  Min svigerdatter oppererte seg i desember og har allerede godt ned 20 kilo.
  Jeg ønsker virkelig at ting snart ordner seg for deg, for hvor positiv man enn prøver å være , så kan det røyne hardt når livskvaliten blir så redusert.
  Merker det godt på meg selv, det hender jeg blir sint for aøt jeg ikke lengre klarer.
  Klem

  SvarSlett
 2. Hei.Føler med deg.Forstår deg godt selv om det er det motsatte med meg.Kunne tenkt meg noen kilo ekstra spis og spiser men legger ikke på meg.Jeg synes du er tøff att du står fram med det.Jeg har tru på att det er noe så få det ut.Jeg har vært utbrent og plaget med angst jeg er den som liker å snakke om det og få det ut å ikke gå å holde det for seg selv.Har tru på att det er meddesin.Men vi er så forskjellig.Ønsker deg en riktig fin Mandag.Masse klemmer fra Bodil..Tenker på deg..

  SvarSlett
 3. Hei. Det er godt med ærlige blogger, synes jeg. De gir meg tusen gang mer enn de som bare "pjatter i vei". Kanskje hjelper det deg litt å få det ned på "papiret" også? Det håper jeg. Jeg skjønner godt frustrasjonen din - og er det ikke sånn at de fleste store mennesker er verdens blideste? Og så glemmer folk at det er utenpå, at ofte er det sånn at man gråter innvendig? Jeg håper så veldig for din skyld at du skal få denne operasjonen snart sånn at du igjen skal få mulighet til å gjøre alt det du savner. Å leve et fullverdig liv. Jeg støtter deg, tenker på deg og følger med deg her inne. Og jeg gir deg en stor, varm klem. Fordi du fortjener det.

  SvarSlett
 4. Flotte bilder!

  Enig med Randi, man skal ikke gjemme seg bak at alt er bra hele tiden, da blir det falskt.

  Håper det går seg til, at det blir lysere dager og at operasjonen blir noe av i snarlig tid.

  Masse lykke til, og ha en god uke! :D

  Vibeke :)

  SvarSlett
 5. Hei Evelyn.
  Forstår godt at du er dritt lei. Har fulgt med deg både i med og motgang gjennon slanke bloggen på GR, og vet du har kjempet for å få bukt med kiloene.
  Syns det står respekt av din innsats og pågangsmot både på aerobic og spinn timer.
  Stå på også den siste kneika, DU FORTJENER å lykkes.

  Ps! jeg savner deg på mine timer både i aerobic og på spinning !!!!!!!
  Stor klem og lykketil fremover fra Eva Britt.

  SvarSlett
 6. Takk for at du deler med oss!
  Kjenner meg bare så altfor godt igjen:-(

  SvarSlett
 7. Hei ! Føler med deg og forstår godt at dette sliter. Håper det ordner seg for deg nå og at du får tatt operasjonen nå i februar, slik at du slipper å vente enda lengre. Det sliter jo også. Eg synes det er flott at du er ærlig og det kan jo vere godt å snakke ut(skrive) om det også. Ønsker deg ei fin veke. Klem.

  SvarSlett
 8. Det er ikke en enkel situasjon du befinner deg i - og å late som om alt er greit - blir i lengden veldig ugreit. Det er bra at du åpner opp og slipper ut litt damp. Det trenger vi alle innimellom. Bloggen er jo en flott arena for dette. Her inne støtter folk opp om hverandre - så det er en fryd. Har man en vanskelig dag og skriver om det - er det en eller annen på pletten og støtter opp - på et blunk. Og flere kommer til etter hvert som de får lest bloggen.

  Overvekt er blitt et mareritt for meg. Jeg drømmer om natten at jeg har flat mage - det får meg til å ville gråte når jeg kjenner at det ikke er tilfelle når jeg våkner. Man blir sky og liker ikke å vise seg blandt folk - man skjemmes over å ha "latt det gå så langt". Men det er så mange faktorer som kan føre til overvekt - og å dømme noen fordi de er blitt tjukke er forferdelig. Jeg har gjort det selv - og gjør det til dels enda .. til tross for at jeg selv er en av dem. For hvordan kan jeg akseptere andre med overvekt - når jeg ikke klarer å akseptere at jeg selv har det. Mitt vektproblem ligger nok nettopp i det - at jeg ikke klarer å respektere og være glad i meg selv. Det ligger i mellom ørene - og all verdens slankekurer kan ikke hjelpe på det - før jeg har fiksa grunnen til at jeg i utgangspunktet ble overvektig.

  Du er tøff synes jeg - som står frem slik - som er så ærlig på hva du tenker og føler. Og jeg krysser fingrene for at du får den operasjonen i februar. Det er et mareritt å gå og vente på å komme videre i livet. Et mareritt at alt står på "pause". (Gro da ditt dumme sår .. hihi ..)

  Ha en superflott uke - stor klem fra meg!

  PS - herlig bilde :o)

  SvarSlett
 9. Kjære deg. Jeg håper du får denne oprasjonen din snart. Selv om det jo bare er starten på nye prøvelser, så er du jo i gang . Nå føler du vel at du har livet på vent.
  Jeg trodde at alt skulle bli så innmari bra når disse 70 kg forsvant,for det gjorde de, men jeg var tykk i hodet enda . Det tok tid å legge vekk bilde av hvalrossen F . Nå er ikke jeg blitt noen sylfide som hun i mitt liv mot nytt liv..MEN smal nok for meg MEn alt du skriver om orket en ikke har, om sorgen over en kropp som ikke vil eller kan mer kjenner jeg igjen, Tykke folk er de siste en kan drive rasisme mot , ikke trener en nok ,en spiser feil og alle vitsene om tykke fok som går rett i hjerterota og gjør at en knapt tør gå utenfor døra til tider. Tar en et eple så burde en spise mer epler og spiser en is så bure en spise mindre is . Folk telte maten i meg følte jeg. Og samme hva en gjorde var det feil , leger er jo de verste , hm blitt litt stor har vi ikke sa hun jeg hadde, mulig du er stor sa jeg men jeg er diger.
  Du virker som en oppgående dame med masse humor og flott familie . Det vil du har bruk for,


  JEg antar det ikke var verdens sunneste diett ,jeg hadde men det var ingen sunn diett som gjorde at en la på seg heller.
  'Lykke til videre , det er virklig herlig å bøye seg uten å få magesyre i halsen eller ikke kunne knytte skolisser .F
  Ps du tar forresten vakre flotte bilder .

  SvarSlett
 10. Du er utrolig flink til å ta bilder.Jeg ønsker deg alt det beste. Håper du snart blir operert. jeg har to i mim bekjentskapskrets som har tatt denne opr. Det har gått veldig bra. De er slanke og fine nå. det viktigste er at de er friskere.Sunnere. Det er ikke lett med den forbaskede vekta.Fatt mot min venn.
  Klem

  SvarSlett
 11. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 12. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 13. HEI EVELYN !
  ja der har du jenta si der som sier det akkurat slik det er ;) forbasket stolt av deg og syns du fortjener solskinnsdager fremover, desverre er livet slik at det kvoteres av alle slag.. gode,ikke fullt så gode og elendige dager..
  jeg vet at motgang gjør en sterk ! du ser det kanskje ikke slik nå, men det er helt sant.
  for ett og et halvt år siden skrev jeg et brev til meg selv som inneholdt mine innerste tanker, hvordan livet mitt var da og hvordan jeg ønsket at det skulle være om et år.. jeg la brevet i en konvolutt og skrev utenpå : til Anne Lise åpnes ikke før om ett år !. da jeg skrev brevet var jeg skikkelig langt nede slet med dårlig selvfølelse og lettere angst. ovenfor andre bedyret jeg at alt var ok og at jeg var sterk og tøff.. men jeg gråt meg i søvn hver kveld og klarte ikke å se gleden i noen ting. Da jeg åpnet brevet ett år senere, var det som en byrde falt av meg.. for sakte men sikkert hadde livet endret seg for meg men jeg hadde på en måte ikke merket det, eller dvelte iallefall ikke ved det, før jeg satt å leste.. da rant det en strøm av tårer lenge.. og jeg innså at de problemene jeg hadde for et år siden var bleknet eller var helt borte og de ønskene jeg hadde, hadde jeg klart å realisere. ja det var en fantastisk følelse og en anbefalt hjelp til selvhjelp terapi..
  kanskje du skulle prøvet det ? du har jo bloggen å se tilbake på, men det blir litt mere privat og kun for deg dette brevet da:)
  for som en dame sa litt lengre opp her så lusker det litt motgang etter en operasjon også, ög da kan det være vanskelig å se fremgang og utvikling.
  ønsker deg alt godt fremover vennen, håper det blir din tur snart :)

  goooo klem fra Anne Lise ;)

  SvarSlett
 14. Hei.Så fint og ærlig du skriver om deg selv og overvekt. Jeg håper du får opperasjonen i februar.
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 15. Kjenner også på de følelsene der, selv om jeg ikke har 70 kilo å ta av. Synd at operasjonsdatoen flyttes hele tiden, men når man har et sår som ikke vil gro så sier det seg selv. Håper de finner ut av hvorfor, og at du snart får din etterlengtede operasjon. :)

  SvarSlett
 16. Hei! Klikket tilfeldigvis innom bloggen din! Tenkte jeg kunne skrive en hilsen og oppmuntre deg. Håper det såret gror fort, og at du får operasjonen. Jeg kjenner ei som tok en slik operasjon, og hun er blitt så fin og flott! Nytt liv.
  Flott du er så åpen om kilo pg vektproblemet ditt, det hjelper mange i samme situasjon!
  Håper du har hatt en flott helg, ønsker deg en god uke! :)

  SvarSlett
 17. Heisan :) Fin blogg du har :) Start idag me pulver e,14 dagga t innleggels..Så da bli d sist dagen når vi bli innlagt :) E ræse t Ålesund den 8.februar,får dekkt overnattinga på sykehotelle. Sia d e så langt onnja..
  Vi `tallast`€sænar da :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg, de e kjempe koselig. Klem :)