tirsdag 13. mars 2012

VINTERTUR OPP PÅ MELVASSBU !!

Tirsdag i forrige uke fikk jeg en ekstra fri dag.. det var nydelig vær den dagen.. jeg var i Kristiansund en tur på morgenen og da jeg kom hjem derifra var jeg litt frustrert og lei.. da tenkte jeg at jeg skulle gå meg en tur og kansje blir humøret bedre.. det endte med at jeg bestemte meg for å gå en tur opp på Melvassbu som ligger 485 moh. Vi går samme veien som når vi skal opp til Melen som jeg har skrevet om i tidligere innlegg. Været var som sagt helt praktfullt den dagen. Følte virkelig at våren var på vei:):)

GOdalsvannet og melen i bakgrunnen

Her er et bilde tatt i fra parkeringplassen oppe i Godalen, Melen med Godalsvannet i forkant.. som dere ser snø oppå selve fjellet, nå skulle jeg nå ikke så langt opp da. Men litt snø var det nå der jeg gikk også.

Veien opp

Bildet over viser veien oppover, som dere ser... ikke mye snø så langt nede.. kjempe fint å gå den veien opp. Ikke slik vei hele veien opp, men over myra og et stykke oppover er det slik vei.

De to neste bildene viser utsikten, helt nydelig :)

Utsikt fra tur opp på Melvass bu

Utsikt 2

Neste bilde viser utsikten mot to andre fjell som jeg også har nevnt i tidligere innlegg og som vi også ser i fra turene mine på Bjerje og Visnesjfellet, nemlig Sjurvarden og Stemshesten.

Utsikt mot sjurvarden og stemshesten

Melvassbu som jeg skulle gå til, ligg like nedom Melen og ved et vann.. Melvannet var nå dekt av snø og is.. men likevell var det fint der nede. Ikke så enkelt å få øye på hytta nå på vinterstid.. kan så vidt se den blandt stein og snø.

Hytta godt skult

Melvassbu er ei hytte bygd opp av stein og torvtak, der inne er det ovn som det går ant å fyre i og det er benker og mulighet for å overnatte og sitte der og spise maten sin. Er mange som benytter denne hytta de kan man se ut i fra boka som ligg der. Hytta ligg 485 moh og er en fin plass å gå til både sommer og vinterstid.

Melvassbu

Fin og sjarmerende hytte:):)

Dette var første gangen jeg gikk opp til denne hytta på vinterstid. Det var en flott tur og jeg glede meg til flere turer både hit og andre plasser rundt omkring når våren kommer for fullt.

Dagen etter begynte det å bli annet vær og det ble regn og vind. På søndag var jeg en tur oppe på Bjerje igjen .. det regna og blåste godt. Men med Gor Tex regnklær og Lannulva ull under så var jeg både tørr og varm og det å gå på tur var kjekt. Er så glad for at jeg har innvistert i skikkelige klær for da gjør det ikke noe å gå på tur selv om været er dårlig. Da blir det også mere lystbetont selv om det regner og blåser. Bildet under viser meg oppe på Bjerje i vind og regn..

Bjerje i regn 11 mars 2012

Mye bilder også denne gangen. Håper dere ikke syns det blir for mye bilder i innleggene mine nå, men av og til har jeg for mye bilder og da har jeg vannskelig for å velge ut. Derfor mye bilder enkelte ganger.

Nå ser jeg bare frem til skikkelig vår her og mange fine dager der jeg får gå i skog og mark, i kveld har det snødd litt igjen. Men slik er det nå bare på denne tiden av året. Mars kan være lunefull slik.

Ha ei flott uke videre alle sammen :):)

Klem

Ps. Jeg følte meg som en ny person når jeg kom nedover igjen så humøret ble så absolutt mye bedre.. det hjelper å gå tur og få tankene over på noe annet :):)

8 kommentarer:

 1. kor flinke du er ;)

  og kor mange flotte tur bilder du deler ;)

  monikasmil

  SvarSlett
 2. ps... ser eg ligger inne på blogglista di med min gamle blogg

  monika

  SvarSlett
 3. Hallo i fjell og dal! :)

  Og Evelyn er i virksomhet fortsatt, ser jeg. Det var jo mye derfor jeg stakk innom også, for å sjekke. :)

  De bildene fra de stedene du boltrer deg i blir det aldri for mye av. Det har jeg forresten sagt tidligere også. Jeg beundrer sterkt ditt pågangsmot og gleder meg fortsatt på dine vegne for at det går så godt som det gjør. For det ser det ut som.

  Ha ei fin uke du også, fremover til enda mindre snø og frodigere omgivelser. I og rundt "mennesket" Evelyn. :)

  SvarSlett
 4. Herlige bilder fra en flott tur.
  Høres kjempegodt ut å kunne gå en tur og så blir humøret bedre.
  Ønsker deg en herlig dag :)

  SvarSlett
 5. Å, tusen takk for turen! Det er så koselig å få slå følge på turene dine!! Du er en stor inspirator for meg, Evelyn!! Håper alt går etter dine planer fremover!! Stå på videre! Jeg følger med fra sidelinja!

  Klem fra XXL

  SvarSlett
 6. Du er så flink til å gå turer -imponerende! Og så synes jeg du tar så flotte bilder. Takk for at du deler :) Klemmer fra Elin

  SvarSlett
 7. Hei :) Kommentaren din hadde gått i "spamkassen" men jeg har godkjent den, og svaret er på min side :-) Tenkte jeg bare skulle si ifra :) God påske! :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg, de e kjempe koselig. Klem :)