søndag 8. september 2013

DAGENE FLYR AVGÅRDE..


Hei igjen :) :)

Da er vi godt i gang med september måned og årstiden er blitt høst. Sommeren er over i alle fall på kalenderen. Men vi har nå hatt mange fine dager i det siste har vært godt og varmt. I dag tidlig var det fint fargespill på himmelen og da måtte jeg bare ta bilder. Når man zoomer inne så blir fargene sterkere og lyset sterkere. Var skikkelig fint i morges. Har mange fine morgener i de siste :)


Hadde egentlig tenkt oss på tur i dag, men så kjenner jeg at føttene / kroppen ikke er helt med på noe topp tur i dag, derfor ble det en hjemme dag i alle fall nå på føremiddagen. Men kansje det blir en liten kort tur senere i dag.


Deler med dere to bilder fra en tidligere tur ( de som er på facebok og er venn med meg der har sett de tidligere ). Her er vi en tur oppe på Skåla som er Moldes høyeste fjell på 1128 moh. En fin tur med også en tung tur da det var veldig mye klatring i ur / stein. Vi gikk først opp på Skål aksla og deretter bort på selve Skåla. Men alt det tunge var glemt da vi kom opp. Belønnet med en kjempe utsikt :)Det førte vi møtte på når vi skulle gå over myra og elva var denne gamle brua.. hehe tydeligvis sett sine bedre dager. Men sjarmerende da.


Vi gikk som sagt det vi kaller hestesko/ runden det vill si at vi gikk opp på ei side og ned på motsatt siden. Var en fin rundtur. Men bratt vei opp den første stigninga fra Trollvannet. Mye stein og ur. Og for min sin del syns jeg det var ekkelt. Men opp skulle jeg.


Men som jeg skrev tidligere ble nå belønnet med en fantastisk utsikt når vi kom opp, så det var verdt strevet :)


Og når vi først kom opp var det fint å gå fra Skål aksla og bort på Skåla. Der var det mye stein og mange varder av stein i alle fasonger som var bygd. En kjempe fin tur i flott vær. Og fin utsikt i alle retninger.. mot Molde og Romsdals fjellene og andre fjell rundt omkring.


Det har om sagt ikke blitt så mye fjellgåing som jeg hadde lyst til i år. Har gått litt stikk ut i år også. Men langt i fra så mye jeg skulle ønske. Er mange toppturer jeg ikke har fått gått i år. Når kroppen sier stopp så må jeg bare høre etter. Men satser på å trene meg opp litt nå utover høsten og vinteren og komme sterkere tilbake neste år.

Jeg har nå kommet meg tilbake til jobb igjen nå på en skole i stedet for barnehagen og bare i ei lita stilling. Må prøve meg frem litt nå for å se hva kroppen og hodet klarer. Så langt går det veldig bra. Selv om smerter i føttene og kroppen ellers kan være en utfordring. Men så lenge trivselen er stor så går det meste :)

Sliter litt med vekta og holde meg nede. Selv om en har tatt den opperasjonen jeg har så betyr ikke det at man kan slappe av. Man må stå på og passe seg. Jobben må vi gjøre selv og det merke jeg spesielt godt nå etter 3, 5 år. Dette kommer jeg tilbake til i et senere innlegg. Skal også fortelle dere litt hvordan det er å leve med Lipødem og hva det er for noe. Men nå har jeg uansett ikke ville bytte tibake da. Jeg har fått et nytt liv og jeg koser meg med alt jeg klare nå som jeg ikke klarte for 3,5 år siden. Og det er heller ikke noe livsstruende som feile meg. Jeg må bare lære meg å kjenne mine begrensninger:)

Ellers så er det mange fine motiver langs veien fortiden. Fotoapparatet ligger nå ofte i bilen. Ellers så er mobilen god å ha. For er jeg et motiv så må jeg ofte stoppe. De neste bildene er tatt med mobilkamera. Jeg måtte bare stoppe sånn i forbifarten og ta bilder.


Flott speiling av fjellene og skyene i vannet. Dette er ved Nås vannet her på Eide .


Det ble et langt innlegg med mange bilde denne gangen. Håper det ikke bli for mye og at dere orker å lese.

Ha en fin søndag alle sammen :)

Klem fra Evelyn :) :)

4 kommentarer:

 1. For en flott topptur du har vært på.
  Lenge siden jeg har orket en slik utfordring.
  Savner det litt kjenner jeg.
  Forstår at du sliter med både det ene og det andre.
  Godt at du kjenner til hva du kan og ikke kan gjøre.
  Så nydelige de siste bildene tatt med mobilkamera ble. Godt å ha et kamera klart
  når en ser så flotte motiv.
  Ønsker deg ei riktig god ny uke :)

  SvarSlett
 2. For noen fine bilder,fin vinkling og de er jo så klare- Ønsker deg lykke til...

  SvarSlett
 3. Når noen skriver om hjemtraktene mine, blir jeg full av hjemlengsel. Og da må jeg kommentere litt. Men de to siste bildene, du,de var aldeles praktfulle!

  SvarSlett
 4. Hei Evelyn, blir veldig glad om du stemmer på bildet mitt :) Klem

  http://www.deluze.blogspot.no/2013/10/konkurranse-om-leserbilde-for-september.html

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg, de e kjempe koselig. Klem :)